keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Seitsemän Uudeltamaalta

Jukolan talo, eteläisessä Hämeessä, seisoo erään mäen pohjoisella rinteellä, liki Toukolan kylää.
Näin aloittaa kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi mestarieeppoksensa Seitsemän veljestä, johon myös tartuin niin kalevalanpäivän kuin myös PerusSuomalaisten vaaliohjelman innoittamana, kannatammehan suomalaisuutemme hienoja juuria ja nostamme esiin parhaita mestareitamme, joiden joukkoon syksystä jouluun elänyt Aleksis Kivi eittämättä kuuluu aivan eturivissä.

Kalevalanpäivän aamun vesijuoksussa muistelimme Kiven runoa, Toukolan poikien esittämään runoa Jukolan seitsemästä veljeksestä. Kiven teksti on niin rikasta ja mukaansatempaavaa, että tätä runoa kannattaa palauttaa mieliin ja lainata: Kiljukoon nyt kaikkein kaula,/ Koska mielin virren laulaa/ Voimasta seitsemän miehen./ Tähtiä kuin otavassa,/ Poikia on Jukolassa,/ Laiskanpulskeja jallii.

Juho pauhaa, ankara Poika-Jussi. Tuomas seisoo niinkuin tammi. Simeoni, liuhuparta,/ Valittaa se ihmisparka,/ Syntinen, saatana, kurja./ Simeoni herneet keittää,/ Timo sekaan rasvat heittää,/ Patahan kuohuvaan sylkee. Lauri poika metsäss´ häärii,/ Katselevi puita väärii,/ Mäyränä nummia tonkii. Ja viimein tulee hännän huippu,/ Pikku-Eero, liukas luikku,/ Jukolan tiuskea rakki.

Ja näin tämä hieno veljessarjan esittely päättyy yhtä mainiosti kuin koko runokin on soljunut: Siinä onpi velisarja,/ Jalo niinkuin sonnikarja,/ Voimalla seitsemän miehen.

Ja tänään - mikä ihmeellisintä - nousee taas eteläisestä Hämeestä tai paremminkin Uudeltamaalta esiin seitsemän veljeksen sarja, kun MTV tutkimus kertoo Timo Soinin vetävän kuusi muuta veljestä mukanaan Arkadianmäelle. Näin on tutkittu yhtä uskottavalla menetelmällä kuin edellisvaaleissakin, jolloin tutkimus osui aivan oikeaan. Aleksis Kiven Nurmijärvihän on nykyisin Uuttamaata ja gallup lupasi PerusSuomalaisten läpimenijöiksi todella seitsemän miestä. Tosin tosipaikan tullen joukkoon tulee vähintään yksi nainenkin, nykyisinkin istuva kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner, jolla on vakaa kannatus omalla alueellaan Porvoon seudulla eikä tällainen paikallinen kannatus tule esiin ylimalkaisessa tutkimuksessa.

Seitsemän kansanedustajaa merkitsee samalla PerusSuomalaisten olevan Uudenmaan toiseksi suurin puolue heti kokoomuksen jälkeen. Uusimaa puolestaan on maan ylivoimaisesti suurin vaalipiiri. Ja Timolle povataan uutta vaaliennätystäkin eli äänimäärän ylittävän Sauli Niinistön viime vaaleissa keräämää 60. 000 äänen. Saas nähdä, kuka elää! Ja mikä ettei, kun puolustamme suomalaisuutta ja tavallista suomalaista.

Ei kommentteja: