keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Siikainen maailmankartalla

Maasta se pienikin ponnistaa, niin myös reippaasti alle 2000 asukkaan Siikainenkin, jossa tänään tarjosimme kahvia toripäivän kunniaksi vielä toriajan jälkeenkin, kun K-kauppa sijaitsee torin vieressä, joten asikkaita riitti aina vähä väliä.

Kaikesta huolimatta Siikaisissa uskotaan itsenäisyyteen, joku vuosi sitten Kankaanpään kanssa käydyt kuntaliitosneuvottelut karahtivat kiville. Siikainen luottaa luonnonkauneutensa vetovoimaan. Kunnasta löytyy yli 50 järveä, myös eteläisen Suomen suurin yhtenäinen luonnonvarainen suoalue. Siikaisjärven rantaan on rakentunut Eteläpään lahden perhematkailualua, jonka loma-asukkaista yhden perheen tunnenkin. Näin paikkakunnalta löytyy myös vahvuuksia.

Sitä mieltä olivat myös monet jututetut ihmiset, joita tasaisena virtana liikuskeli kaupan tienovilla vielä toriajan jälkeenkin. Meillä on tapana olla riittävän pitkään, emme tyydy vain näyttäytymään, vaan annamme mahdollisuuden pidemmän ajan kestäessä useammankin näyttäytyä ja käydä juttusille. Nytkin olimme paikalla 10.30 -16.30 Maili ja Esko Myllymäen kanssa. Esko soittti auringonkin välillä pilkistäessä haitareitaankin ja kahvikin teki kauppansa. Monta tuttuakin tapasi.

Jatkoa seuraa sunnuntaita, jolloin olen pitämässä klo 10 jumalanpalveluksen Siikaisten suuressa kirkossa. Vierailijoita on Kankaanpäästä, kun Marianpäivän jumalanpalveluksen yhteydessä on kankaanpääläisen seuran Rännipallon (keilailun harrastajat) kirkkopyhä. Kirkkokuorokin on laulamassa ja palveluksen päätyttyä on yhtesvastuulounas seurakuntatalolla.
Hyvää ohjelmaa on siis tiedossa pyhäksikin.

Ei kommentteja: