tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kolmas kerta toden sanoo

Vasta nyt pääsen blogaamaan vaalien jälkeen. Mystisistä syistä ei verkkoyhteys ole pelannut pariin päivään, vaikka jutun juurta olisi kyllä ollut, kun vaalit on käyty oikein jytkystikin peräti.
Voinee sanoa kolmannen kerran sanoneen toden. Kolmatta kertaa siis todella tulin valituksi eduskuntaan. Ilmoitin äänestäjille luovuttavani kokemukseni käytettäväksi ja palkkani hoitotyöntekijöille. Nyt sitten on lupausten lunastamisen aika.
Kokemusta on siis jo aiemmista kahdesta eduskuntakaudesta. Toinen meni kovaa ja tuloksellista oppositiopolitiikkaa tekemällä, smp-läisten kansanedustajien luku nousikin seuraavissa vaaleissa seitsemästä seitsemääntoista. Toisen kauden olimmekin sitten hallituspuolueena. Saas nähdä kummasta meidät tällä kaudella löydetään, hallitukseen tietysti haluaisimme ja vaalituloskin sitä edellyttäisi, olimmehan ainoa puolue, joka lisäsi paikkalukuaan ja vielä ennennäkemättömästikin, 39 edustajassa on 34 lisäys. On vaan vaikeaa sopia samoja asioita ajettavaksi ykköspuolueen kokoomuksen kanssa.
Toisen hoitotyöntekijöiden palkkaamiseen olen myös ryhtynyt sopimalla perusturvatyötekijöiden kanssa asian eteenpäinviemisestä. Toivotaan, että hyvää tulee, vieläpä oppisopimuksen ja ehkä myös pitkäaikaistyöttömien työllistämisellä.
Ja kolmas kerta on sanomassa totuuden myös siinä mielessä, että puolueellakin on nyt kolmas nousu vaikkakin ennennäkemätön suuruudessaan. Veikko Vennamo muodosti aikanaan yhden miehen ryhmän, hänen työnsä tuloksena sitten v.1970 vaaleissa tuli 18 hengen SMP:n eduskuntaryhmä. Olin jo silloin mukana Kankaanpään kunnallispolitiikassa veljeni Joukon tultua v.1968 smp:n valtuutetuksi ja minä lautakuntapaikoille. Vuonna 1983 olin siis kansanedustajana nostamassa SMP:n ryhmää seitsemästä seitsemääntoista.
Kokemusta, palkkani hoitotyöntekijöille ja intoakin päästä taas jopa suuressa eduskuntaryhmässä ajamaan oman alueen tärkeitä ja uhanalaisia asioita ja vaikuttamaan myös maamme asioiden nykyistä oikeudenmukaisempaan hoitamiseen.

Ei kommentteja: