maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pekka Nikkola ykkönen vaaliveikkauksessa

Hyvin tuli vastauksia perussuomalaisten vaaliveikkauksee. Vaikeinta oli arvata uusien kansanedustajajiemme lukumäärä, helpointa vastaavasti Satakunnasta valittavien perussuomalaisten kansanedustajien määrä, jonka lähes kaikki osasivat veikata kahdeksi.

Voittajaksi ihme kyllä pääsi ja 500 euron peilikaapin omistajaksi läheinen ystäväni Pekka Nikkola, joka osasi lähes oikeaan kaikki muut paitsi Simo Riuttamäelle antoi 800 ääntä liian paljon ja mulle 600 ääntä vastaavasti liian vähän. Satakunnan PS:n prosentiksi hän sanoi 23, kun oikea oli vain 0.7 % suurempi ja kokonaiskansanedustajien määrässä oli heittoa yksi, kun hän arvioi 40. Aika hyvä veikkaus.

Lähimmäksi pääsi Ilmo Törmä Karviasta, kun hänellä oli oikein 39 ja 2 kansanedustajaa eikä Satakunnan PS:n prosenttikaan heittänyt kuin 2,5 %. Simo Riuttamäen äänimääräkään ei heittänyt kuin tasan 200, mutta mulle hän antoi kaksinkertaisen äänipotin.

Ilmo kuten neljä seuraavaaviksi tullutta saavat kaikki Timo Soinin Maisterisjätkä-kirjan. He ovat kankaanpääläiset Soile Koivisto, Tapio Laurila ja Altti Vanhatalo sekä Ville Laiho Porista. Ville muuten oli ehdokkaana edelliskerralla neljä vuotta sitten.

Vastauksia veikkaukseen tuli ihan mukavasti, mutta yllätykselliset vaalit tekivät vastaamisen vaikeaksi. Harva siis osasi arvioida perussuomalaisten kansanedustajien määrää niin suureksi, miksikä se lopulta kasvoi. Tietysti myös Satakunnan kannatus 23,7 % oli korkea, antoivathan vaalipiirikohtaiset gallupit kaksi kuukautta aiemmin 21,5 % ja paria päivää ennen vaaleja 22,0 %.
Gallupit kyllä näyttivät hyvin suuntaa, paljon paremminkin kuin valtakunnalliset viimeiset gallupit, jotka kaikki kolme saivat mukamas PS:n kannatuksen ensimmäisen kerran puoleentoista vuoteen laskemaan, vaikka toteutunut tulos oli kaikkien gallup-lukemien yläpuolella. Mitä se muuten olisi nyt, jos vaalit tai gallup suoritettaisiin tällä hetkellä. Muistetaan myös, että Satakunnassa PerusSuomalaisten kannatus on suurin koko maassa!

Ei kommentteja: