perjantai 20. toukokuuta 2011

Erottuu edukseen - PerusSuomalaisten eduskuntaryhmä

Niin se vaan on, että PerusSuomalaisten kansanedustajat erottuvat edukseen ja ovat kunnon porukkaa. Tämän näkee kuka tahansa eduskunnan lehtereille vaivautunut kansalainen, kun edustajamme istuvat täysi-istunnossa vielä kameroiden kadottua lehteriltä. Näin oli viimeksi tänään, kun esityslistalla oli sinänsä vähäinen asia Ahvenanmaan itsehallinnon anomus, josta kuitenkin käytettiin puheenvuoroja puolisen tuntia, jolloin istuntosalissa ei enää näkynyt ei kepulaisia ei liioin meistä vasemmalla istuvia eli vihreitä, demareita ja vassareita. Sama näky oli viimeksi keskusteltaessa edustaja Markku Eestilän tarpeellisesta aloiteesta 7-numeron kirjoittamisesta äänestyslippuun.

Muutenkin ryhmän henki on hyvä ja yhtenäinen ryhmäkokouksissamme, jotka toistaiseksi ovat olleet melko lyhyitä eikä niissä näinollen ole ollut suurempia keskusteluita. Ensinnäkin vähitellen opimme tuntemaan toisiamme, onhan meitä 39 ja lisäksi ryhmäsihteerit kolme henkeä ja puoluesihteeri ja päätoimittaja ovat lisäksi läsnä kokouksissamme.

Kahteenkin otteeseen keskustelin tänään kielteiseen julkisuuskierteeseen joutuneen Teuvo Hakkaraisen kanssa. Hän on ihan jees-mies, oikea perussuomalainen, jossa ei vilppiä ole. Hän on tullut eduskuntaan puolustamaan tavallisia köyhiä suomalaisia, mutta media onkin ottanut hänet pihteihinsä värikkään kansanmiehen otteittensa takia niin kuin nyt hänen tanssittuaan ilman paitaa pienessä syrjäisessä ravintolassa Vesannolla, jonne hän meni nimenomaan saadakseen olla rauhassa pois omalta paikkakunnaltaan Viitasaarelta. Mutta annas olla, joku otti kuvan, lähetti sen 7-lehteen ja sai siitä hyvästä 1.500€. Ja taas oli lehdistöllä jutun juurta, vaikka Teuvo halusi vain vähän irrotella Suomen jääkiekon MM-mestaruutta. Uskovaisen miehen 20 vuoden raittiusputki katkesi muutamaan kaljaan ja siitäkös media repäisi. Ei Teuvo niinkään itsensä vuoksi ole pahoillaan kuin tyttärensä ja iäkkään äitinsä, joille saa selittää asioiden oikeaa puolta.
Tällaista on pahimmillaan maalaispojan julkisuuskierre. Mutta kyllä Teuvo tämänkin riepottelun kestää, on hän niin kovissa liemissä keitetty.

Kaiken kaikkiaan pitää koko ryhmää kannustaa etteenkinpäin toimimaan yhtä ryhdikkäästi, olemaan paikoillaan täysi-istunnoissa ja käyttämään puheenvuoroja, kuten jo on tehtykin. Muistan hyvin edelliseltä kaudeltani miten me smp-läiset juuri ahkeruudellamme vaikutimme puolueemme nousuun vuoden 1983 vaaleissa seitsemästä sitsemääntoista edustajaan.

Ensi tiistaina on taas oiva mahdollisuus käyttää sanaista arkkua, kun toimitusministeriö tuo eduskuntakäsittelyyn Portugalin tukipaketin, joka asia puhutaan loppuun yhtämittaisesti, edessä on yöistunto ja olen eka kertaa myös johtamassa puhetta. Istunto alkaa jo kello 12 ja puhemiehillä on aina kahden tunnin huki, Ben haluaa olla kolmannessakin vuorossa, joten oma vuoroni alkaa kello 18, jolloin muuten olisin mennyt ylioppilaskotini johtajan Aarre Pyyn 90-vuotisseuroihin Laajasaloon. Puheet jatkuvat niin kauan kuin niitä riittää. Varsinainen äänestys on keskiviikkona samoin kello 12 alkavassa istunnossa, jossa ei juuri muita asioita olekaan.
Hallitusneuvottelijoista vasemmistoliitto on saanut oikeuden äänestää pakettia vastaan, kun sitten kannattavat EU:n valuuttakriisin väliaikaisia ja vakinaisia mekanismeja. Näin se takkikin kääntyy tai taitaa koko takki lähteä päältä, löytyykö alta paitaakaan.

Ei kommentteja: