sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Esilläoloa riiittää

Viikonlopun lehdet olivat taas pullollaan kirjoittelua myös meistä PerusSuomalaisista, vaikka emme tällä kertaa ainoina vaalivoittajinakaan yltäneet hallitusneuvotteluihin asti, kun olisi vaadittu periaatteistamme luopumista ja rahojen syytämistä pohjattomaan moolokin kitaan EU-rahastoihin.

Uudessa Suomessa Lapin kansanedustajamme Hanna Mäntylän blogi Periaatteet, arvot ja lupaukset myytävinä ylsi 138 kommenttiin. Yllätyksekseni oma blogini PerusSuomalaisten kansanedustajien erottumisesta edukseen ylsi jopa 140 kommentointiin, ilmeisesti ennätysmäärään blogeissani. Osasyynä innokkaaseen mielipiteitten vaihtoon oli puolustava kannanottoni ryhmätoveristamme Teuvo Hakkaraisesta, oikeasta tosisuomalaisesta miehestä.
Blogista oli lehteen tehty oikein uutinenkin, joka sai sekin runsaasti keskustelupuheenvuoroja 57 kappaletta. Otsakkeeksi oli otettu Teuvo Hakkaraisen ryyppyreissu - kansanmiehen otteet.

Hesari oli tutkinut mielipiteitä hallitusratkaisuista. Ylivoimainen enemmistö PerusSuomalaisista kannatti poisjääntiä. Sen sijaan varsinkin demarit ja kepulaiset olisivat tahtoneet meidät hallitukseen, mutta emmeköhän me toimi oman näkemyksemme mukaan, eivät muut meitä ohjaile. Molemmet pelkäävät kovaa oppositiopolitiikkaamme, kepulaiset varsinkin, kun he suurimpana hallituspuolueena näyttävät nyt joutuvan pienimmäksi oppositiopuolueeksi. Ensi kertaa meillä on kokomme ansiosta jopa yksin mahdollisuus välikysymyksen tekemiseen, ennen tarvitsimme muiden puolueiden apua.

Suomen Kuvalehden reportteri oli käynyt tekemässä jutun Suomen perussuomalaisimmasta kunnasta Kihniöstä, jossa kannatus oli yli 50% ja kansanedustaja, nykyinen ja entinen ryhmätoverini Lea Mäkipää johtaa kunnanvaltuustoa. Povasivat kihniöläiset tulevalle hallitukselle lyhyttä ikää!

Presidenttigalluptuloskin otsakoitiin Soinin mukaan, kun ei nyt muka tullutkaan jytkyä, vaan vain 4%. Tulosta lienee syytä eppäillä. Ja onhan niin, että Timoa tarvitaan nyt räväkän oppositiopolitiikan nokkamiehenä enemmänkin kuin seromoniallisen presidentin pallilla. Vaikka eipä silti, juuri edellispäivänä tutkijaprofessori povasi Timon selviävän presidenttivaalin toiselle kierrokselle, jolloin kaikki muut puolueet ryhmittyisivät vastumaan hänen valintaansa. Totuus näistäkin tuloksista nähdään viimeistään ensi vuoden alkupuolella.

Ei kommentteja: