torstai 19. toukokuuta 2011

Gallup-johtaja 22,4%

Ei vielä viimeinen sana tämä PerusSuomalaisten 22,4 % kannatuslukema, joka on saatu väli-Suomen sanomalehtien teettämässä tutkimuksessa. Kuitenkin jo sillä saatiin ykköspaikka.

Gallup-kysely suoritettiin juuri Timo Soinin ilmoitettua, ettemme voi mennä hallitusneuvotteluihin, koska vastustamme niin Portugalin tukemista kuin muitakin EU-maiden rahoittamisia, on se sitten Kreikka tai vakuusrahastot. Suoraselkäinen asenteemme on otettu myönteisesti vastaan, kerrankin on jotain uskottavuutta politiikassa eivätkä kaikki sittenkään ole takinkääntäjiä.

Eduskuntavaalien alla galluppimme olivat olleet nousussa jo puolitoista vuotta, kunnes juuri ennen vaaleja jokainen gallup saatiin näyttämään laskua. Yle sai kannatuslukeman 15,4%, laskua 1,8% ja Helsingin Sanomat 16,9%, laskua 1,5%. Kuitenkin vaaleissa mitattu tulos oli 19,0%. Näin yritettiin jopa gallup-lukuja sorvaamalla taittaa kannatuksemme jatkuva kasvu siinä kuitenkaan onnistumatta.

Jo vaaleissakin saimme nykygalluplukemaan parempia tuloksia vaaipiirikohtaisesti parhaan Satakunta 23,3%, toisena Pohjois-Karjala 23,1%. Paikkakuntakohtaisesti parhaaseen ylsivät: Kihniö 53,2%, Vimpeli 48,7%, Punkalaidun 42,3%. Kaikista näistä saimme myös kansanedustajan. Kaukana ei oltu meillä Kankaanpäässäkään 37,1%.

Niin että kyllä paljon parempaankin kannatukseen on mahdollisuuksia koko maa huomioonottaen. Kyllä kansa tietää.

Ei kommentteja: