lauantai 14. toukokuuta 2011

Kirkkopäivien luottamushenkilöstartti

Lahden Sibeliustalon suuri juhlasali oli lähes täynnä Kirkkopäivien luottamushenkilöstartissa.
Lauantaipäivään seurakuntien luottamushenkilöille oli osutettu viisi valinnaista kanavaa sekä tervetuliaisjuhla, päätöstilaisuus ja tarvittavat ruoka- ja kahvihetket.

Omat arkkihiippakunnan piispat olivat hyvin mukana kuvassa. Aloituksessa arkkipiispa Kari Mäkinen puhui luottamusmiehen roolista verraten meidän tekevän kirkkohistoriaa kunkin omalta osaltamme. Yhteistyön tulisi olla avointa, rehellistä ja rakentavaa. Oma erehtyväisyys tulisi tunnustaa, vain siltä pohjalta voidaan rakentaa kestävää yhteyttä ja yhteistyötä, joka olisi välttämätöntä oikean historia luomiseksi seurakunnan ja Seurakunnan Herran päämäärien toteuttamiseksi.

Oman alueemme piispa Kaarlo Kalliala veti kanavaa Ensimmäistä kertaa luottamushenkilönä. Vaikkemme ihan uusia tehtävässämme olleetkaan, niin me kolme kankaanpääläistä miestä Pauli Lanteen ja Erkki Liljan kanssa valitsimme tämän kokoontumisen ja saimme jopa äänestää monista eri tehtäviimme liittyvistä mielenkiintoisista kysymyksistä. Tällaiset yhdessäolot antavat virikkeitä ja kuullaan miten toisissa seurakunnissa toimitaan ja mitä olisi vaikkapa jopa opiksi otettavaa.

Kolmipäiväisiin Kirkkopäiviin mahtuu mitä erilaisimpia tilaisuuksia ja mitä pätevimpien asiantuntijoiden esiintymisiä hengellistä antia unohtamatta. Tuntuu vain tällaisesta herättäjäjuhlakävijästä vähän voiteen haaskaukselta, kun tapahtumia pitää olla useita päällekkäinkin ja lukumääräisesti vaikka kuinka paljon.

Herättäjäjuhlat keräävät varmasti paljon enemmän väkeä ja siellä riittää kerrallaan vain yksi menossa oleva tapahtuma, seurat ja kerran jumalanpalvelus, joihin koko kymmentuhantinen väki kokoontuu. Ei tarvita soluja eikä kanavia ja väki viihtyy. Iltaisin sitten kyllä on monia musiikkitapahtumia yht´aikaakin. Körttijuhlilla onkin jo yli satavuotiaat perinteet eikä vuosikymmenten kuluessa hyväksio havaittua käytäntöä ole ollut tarvis muuttaa. Kaikki on tuttua ja turvallista. Seuroissa vain puhe ja siioninvirsi vuorottelevat ja se riittää!

Ei kommentteja: