tiistai 21. kesäkuuta 2011

Vaalirahailmoitukset

Kaksi kuukautta vaaleista oli armonaikaa jättää vaalirahailmoitukset. Määrä-aika päättyi eilen ja tänään lehdet kertovat tulokset. Ilmeisesti selvityksen ovat jättäneet kaikki, koska laiminlyönneistä ei kerrota. Mediahan puuttuisi asiaan heti, jos saisi aihetta.

Esimerkkinä tänään saamani puhelinsoitto Hesarin toimittajalta, joka oli näkevinään puutteellisuutta ilmoittamissani luvuissa. Etusivulla ilmoitin saaneeni puolueyhdistyksiltä tukea 12.000€. Toimittaja oli sitten puolueyhdistyksiltä saatuja tukia eritellessään ollut näkevinään vain luvun 2.000€ kysyen, kumpi luku on oikea. Kummatkin summat ovat oikein, sillä erittelyssä kokonaissumma oli edelleen 12.000€, mutta yksityiskohtaisessa jaottelussa Kankaanpään puolueyhdistykseltä oli 10.000€ ja Huittisten osastolta 2.000€, joka tuli yhteiseen vaalilehteemme, jonka teimme yhdessäHuittisten ehdokkaan Simo Riuttamäen kanssa ja jaoimme sen joka savuun vaalipiirin alueella.

Kokonaiskuluni olivat 50.830€, josta oma rahoitusosuus 35.010€. Vaalilehdessä olleilla ilmoituksilla kertyi 3.820€ ja loput kertyi siis puolueosastoilta. Me Kankaanpäässä annamme käytännöllisesti katsoen kaikki kokouspalkkiomme puolueosastolle, siksi osasto pystyy siis tukemaan tuntuvasti vaalityötä.

Satakunnan kansanedustajien joukossa eniten rahoja käytty Sauli Ahvenjärvi 59.620€, joka olikin helppoa, kun oma osuus oli vain 3.000€. Ääni tuli hänellä maksamaan 15,40 euroa.
Omaa rahaansa käytti eniten Anne Holmlund 35.661€ eli 651 euroa minua enemmän. Olin siis molemmissa tilastoissa toisena. Jokainen saamani ääni tuli maksamaan 7,72 euroa. Halvimmalla tuli valituksi puoluetoverini Ari Jalonen 6.000 eurolla, jolla äänen hinnaksi kertyi 0,90 euroa.

Perussuomalaiset yleensäkin selvisivät pienimmillä satsauksilla ääntä kohden huippuna Timo Soini itse, jolle äänikuninkaan muhkea äänisaalis tuli maksamaan 30 senttiä/äänestäjä. Lähivaalipiireissä perussuomalainen on järkiään vähiten äänistä maksaneita, Kike Elomaa Varsinais-Suomessa, Laila Koskela ja Pertti "Veltto" Virtanen Pirkanmaalla ja Maria Tolppanen
Vaasan vaalipiiristä.

Oma rahamääräni on siksikin korkea, että meillä perussuomalaisilla ei suuria rahoja ollut käytettävissä, ei puoluetukiakaan, mutta halusin omalta osaltani olla pitämässä puoluettamme näkyvissä koko kevään ajan esim. kaikissa paikallislehdissä, mikä varmasti osaltaan oli myös vaikuttamassa erinomaiseen kokonaisvaalitulokseemme koko vaalipiirimme alueella äänien jakaantuessa hyvin kaikille 14 ehdokkaallemme.

Ei kommentteja: