lauantai 30. heinäkuuta 2011

Ei lomalta tunnu

No niin, laiska töitänsä lukee. Mutta en malta olla taas kerran luettelematta, jottei kukaan luulisi kansanedustajan loman olevan vain löhöilyä röhönrannassa, niin kuin näin kuniina ja helteisenä kesänä mielellään lekottelisi siellä hiekkarannoilla.

Viikon antiin on kuulunut kaksi siunausta muistotilaisuuksineen, yksi vihkiminen ja kastaminen. Jumalanpalvelussaarna, seurapuhe ja kaksi vanhainkotihartautta Hopeapurossa ja Lohipurossa.
Veteraanien työvaliokunta, parissa yleisurheilukilpailussa toimitsijana oleminen ja tietysti torimyynti kesäisellä torstaitorilla. Honkajoen markkinoillakin olin oikein kunnan vieraana, kerron siitä lisää erillisessä blogissa. Vatajankosken Sähkön kuntainliiton hallituskin kokousti firman kesämökillä Isolla Mateella, sielläkään en ehtinyt savusaunan löylyihin enkä uimaan, lenkki kutsui. Kiitettävästi jo viikon joka ilta onkin tulut tehtyä kympin Ottamon lenkki, maraton 20.8. pukkaa päälle. Pitäisi vaan saada joku pitempikin lenkki aikaiseksi, se toisi varmuutta maratonin jaksamisesta, kun aiemmat lenkin ovat jääneet peräti vähäisiksi.

Ja sitten kaksi isänmaallista juhlaa Niinisalon varuskunnassa. Toinen Tykistörykmentin perinnepäiväjuhla ja toinen sotilaspoikien perinnekillan 20-vuotisjuhla, josta myös kerron eri blogissa.

Satakunnan Tykistörykmentin perinnepäivän 93-vuotisjuhlaan sain tuoda - varapuhemies kun olen - eduskunnan puhemiehistön kunnioitavan tervehdyksen vähän tosin leikkimielellä, varsinainen tervehdyksen syy oli Kankaanpään kaupungin tervehdyksen esittäminen, valtuuston puheenjohtaja Jorma Lepistö ja kupunginjohtaja Paavo Karttunen uskoivat tämän tehtävän tällä kertaa 2. valtuuston varapuheenjohtajalle, minkä mieluusti suoritinkin. Onhan koko Niinisalon Tykistöprikaati viisinesatoine työpaikkoineen ensiarvoisen tärkeä koko Pohjois-Satakunnalle ja maanpuolustus on tärkeä yhteinen asiamme.

Juhla oli tietysti sotilaallisen arvokas lipun tuomisineen Pohjanmaan sotilassoittokunnan huolehtiessa koko tilaisuuden musiikista. Everstiluutnantti, komentaja Pertti Holma piti tervehdyspuheen ja suoritti monet palkitsimiset vuoden aikana ansioituneille. Varuskunnan ruokalassa pidetyssä juhlassa ruokalan naiset huolehtivat kahvitarjoilusta. perinnepäivän vietto on alkanut samana päivänä kuin nytkin 29.7. mutta vähän erilaisissa tunnelmissa vuonna 1918 vapaussodan jälkeisenä vaikeana aikana.

Ei kommentteja: