torstai 28. heinäkuuta 2011

Vihapuheet

On ollut hämmästyttävää lukea suomalaisten politiikkojen lausuntoja, jotka tuomitsevat vihapuheita, mutta kuitenkin juuri he lietsovat vihaa ja tietysti yhtä ja samaa tahoa - meitä PerusSuomalaisia - vastaan. Näin ovat toimineet ministerinsalkkuja kantavat Erkki Tuomioja ja Paavo Arhinmäki. Syytöksiä on satanut saavikaupalla ikään kuin Norjan surmatyö olisikin Suomen PerusSuomalaisten aiheuttama tai vähintäänkin täältä olisi tullu alkusysäys.

Me monet suomalaiset olemme aina ihalleet Norjaa. Onhan siellä maailman parhaat talvilajien urheilijat. Viimeiset vuosien puheet heidän käyttämistään vilpillisistä keinoista ovat tosin sädekehää alentaneet. Mutta kyllä meillä olisi opiksi otettava heiltä tämän järkyttävän draaman käsittelyssä.

Siellä ei ole syyllistetty mitään tahoa eikä joukkosurmia ole politisoitu. Siitä ei ole tehty poliittista kiistakapulaa, toisia ei syytellä, vaan kaikki ovat kantaneet vastuuta yhdessä. Ymmärretään tämä teko yhden harhautuneen ja ajatusmaailmaltaan täysin pimentyneet käsittämättömäksi teoksi. Mielentilatutkimuskin on menossa.

Norjassa siis osataan ottaa asiat asioina aivan päinvastaisesti kuin meillä Suomessa, jossa PerusSuomalaisten jatkuvaa kannatusnousua on yritettävä näillä vihapuhelietsonnoillakin torpata. Mutta taitaakin käydä täysin päinvastaisesti. Yksinkertaisesti me PerusSuomalaiset olemme tyrmänneet kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheet. Muut niitä yrittävät kaivella vuosienkin takaisista blogeista ja itse päinvastoin syyllistyvät tähän vihan lietsontaan täysin vääristellen. Pikemminkin juuri heidän perättömiä kirjoituksiaan olisikin syytä tarkastella vihapuheita käsiteltäessä.

Ei kommentteja: