keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Yrittäjien jokilaivaristeilyllä

Pori Jazz ja Pori Areena tuovat viikon ajaksi Poriin melkoisen tapahtumien kasautumisen ja antavat myös laajalti mediajulkisuutta. Monet eri tahot aktivoituvat ja järjestävät toimintansa esittelyjä ja tapahtumia. Yksi kaksikin eri kutsua esittänyt järjestö on ollut Satakunnan Yrittäjät. Eilen illalla olin heidän toimitiloissaan Isolinnankadulla Jazzmatineassa. Ja tänään heti aamusta risteilimme Jokibrunssilla Kokemäenjoella M/S Charlotalla.

On hieno asia, että talouttamme voimakkaasti pystyssä pitävät yrittäjät ovat myös aktiivisina kertomassa itselleen tärkeinä pitämistään asioista myös päättäjiin päin. Olemmehan kaikki yhteisellä asialla. Yrittäjyys on se kivijalka, joka luo tuottavat työpaikat ja kasvattaa yhteistä kakkuamme, josta sitten voidaan jakaa huono-osaisimmillekin. Risteilyllä oli mukana neljä kansanedustajaa, joista meitä Satakunnasta kaksi. Iltapalan ääressä siellä jazz-matineassa alkuillasta olin ainoa kansanedustaja, mutta illan mittaan siellä kävi jopa ministerikin Krista Kiuru ja Pori Areenan kestokävijä Ben Zyskowicz.

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Timo Lindholm kertoi risteilyllä jäjestön Taloustutkimuksella teettämän gallup-tutkimuksen "Taloudesta ja Talouden menoleikkauksista" tuloksista.

Kansalaiset puolet haluaisivat talouden tasapainottamisen tapahtuvan jo tämän vaalikauden kuluessa, 8% haluaisi sen tapahtuvat jopa 1-2 vuoden aikana. Yli puolet halusi sen tapahtuvan tietysti talouskasvun mutta myös julkisen talouden säästöjen avulla, joita halutaan valtion palkkamenoista sekä kehitysapu- ja puolustusmenoista.

Veronkorotuksia kannatti 39% esim. pörssiyhtiöiden osinkotuloista, tupakka- ja alkoholiveroista. Sen sijaan listaamattomien pk-yritysten osingot halutaan pitää kevyesti verotettuina. Näin yritystoiminnan riskit ja kannustavuuden säilyttäminen yritysverotuksessa ymmärretään.

Kansalaisillamme on realistinen käsitys maamme talouden tilasta. Vähän yli puolet pitää sitä tyydyttävänä, kolmasosa hyvänä verrattuna muihin EU-maihin. Erittäin hyväksi nykytilaa luonnehti ainoastaan yksi vastaaja haastatelluista 1400 suomalaisesta.

Ei kommentteja: