tiistai 9. elokuuta 2011

Politiikkaa ja politikointia

Niin kuin hyvin tiedämme, pitäisi politiikan olla yhteisten asioittemme hoitamista, mutta usein, liiankin usein se tuppaa muuttumaan pelkäksi politikoinniksi, jolloin unohdetankin yhteinen etu ja ruvetaan keräämään vain omia irtopinnoja suosiota kalastellen vieläpä usein mitään keinoja kaihtamatta.

Tämä on väkisin tullut mieleen USA:n vitkallista päätöksentekoa seuratessa maan lainakattojen korottamiseksi. Puhtaalla politikoinnilla aiheutettiin mittaamatonta vahinkoa niin omalle maalle kuin koko maailmalle pörssiheilahteluin ja koronnousuin. Takana puhtaasti oman maan tuleva presidentinvaali ja mahdollisimman hyvien alkuasetelmien saaminen omalle ehdokkaalle. Kyseessä siis pelkkä pelin politiikka.

Jo Veikko Vennamon kovassa koulussa opin, että on tehtävä ero probakandassa ja maalle elintärkeissä asioissa. Kun on kysymys maan edusta, silloin ei mietitä hetkeäkään omaa kannatusta, muulloin voi jopa estettomasti pelata omaan pussiin. Ja se juuri Veikko Vennamo jos kukaan osasi. Niinpä silloin Veikon ansiosta SMP:ssä nousimme ensin kahdesta kansanedustajasta seitsemään ja sitten seuraavissa vaaleissa seitsemääntoista.

Nyt vaan näyttää, että lähempänäkin kuin pelkästään USA:ssa on politikointi päässyt päällimäiseksi ja yhteisen asian hoitaminen jäänyt sivuraiteelle. Ei maailma muuten olisi nykyisessä myllerryksessä, jossa ei kukaan tunnut tietävän, mitä olisi tehtävä. Omassa maassammekin tarvittaisiin parin miljardin säästötoimien sijasta kymmenen mijardin leikkauksia, mistä juuri uutisissakin puhui kansliapäälliikä Virtanen, mutta eipä halitukselta löydy uskallusta.

Mutta kyllä sitä politikointia löytyy vieläkin lähempää, jopa oman kuntamme sisältä. Nykyisen jo pitkälle neuvotellun kuntiemme yhteenliittymisen vastustajataholla näyttää olevan ketunhäntä kainalossa ja tarkoituksella jatkuvasti levitetään vääriä tietoja. Siitä seuraavassa blogissa enempi.

Ei kommentteja: