torstai 18. elokuuta 2011

Voita leivän päälle

Oli tuntu kuin entisellä isännällä, joka ihmetteli, kun rengin voileipä putosi lattialle aina voipuoli ylöspäin. Renki lupasi kertoa salaisuuden, kun lähtee pois talosta. Sitten aikanaan rengin jo pistellessä maantiellä juoksi isäntä perään ja kysyi vastausta. Laitan aina voita molemmin puolin vastasi renki.

Näin meitäkin oikein lellittiin, kun me koulukeskuksen auditorion täyttänyt väki saimme kuunnelle sekä Satakunnan että Pirkanmaan sairaanhoitopiirien kertomuksia seutukunnalle saatavista palveluista mahdollisen uuden kunnan syntymisenkin jälkeen. Toinen piiri on toistaan parempi melkein missä vain, huonoa palvelua ei olekaan. Eikä sekään ratkaise, jos vaikka uudessa kunnassa siirryttäisiin Satakunnan sairaanhoitopiiristä Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin, palvelut pelaavat ja kustannuksetkin jaetaan yhden sairaanhoitopiirin kautta kuten nytkin. Jo lakikin sitä edellyttää. Eikä Satakunnassakaan ruvettaisi vihottelemaan, vaan homma pelaisi edelleen niin kuin tähänkin asti.

Satakunnan sairaanhoitopiiristä kehuttiin miten hyviä palveluita sieltä on tarjottu tähänkin asti ja palvelua senkus vain kehitetään edelleen. Myös siellä keskussairaalatasolla väitettiin hoidon tulevan halvemmaksi kuin yliopistollisessa keskussairaalassa, jollainen on Tampereella. Sieltä kuitenkin vakuutettiin saatavilla olevan kuhunkin sairauteen juuri oikean tasoista hoitoa ja siis myös monen hintaluokan palvelua. Sieltä tosin on saatavissa eri alojen erikoishoitoa vuorokauden ympäriinsä eikä sieltä muutenkaan puutu juuri mitään erikoissairaanhoitoa.

Hyvää on siis tiedossa vaikka millä mitalla, päädytään sitten kumpaan vaihtoehtoon tahansa, tulee uusi kunta tai ei. Pelottelu hoidon heikkenemisellä ja siirtymisessä etäämmälle ei siis ole aiheellista eikä pidä paikkaansa. M.o.t.

Ei kommentteja: