perjantai 2. syyskuuta 2011

Susanna Leed

Taloustirehtööri Esko Kujanpää on laatinut ansiokkaan kirjelmän puolustamaan Kankaanpään Seudun Vammaisjärjestöjen toiminnanjohtajaa Susanna Leediä ja samalla vedotaan hänen palaamiseensa tehtäväänsä, josta hän on eronnut ymmärrettävistä syistä jouduttuaan monenlaisen ajojahdin kohteeksi. Vetoomusadressin allakirjoittajia on jo yli sata ja edelleen nimensä voi kirjoittaa adressiin Kasevan tiloissa.

Kaikki 19 Kankaanpään Seudun Vammaisjärjestöön kuuluvat jäsenyhdistystä olivat saaneet kutsun ja olimme runsaslukuisesti edustettuina Kasevan järjestämässä tiedotustilaisuudessa, jossa myös kaikki allekirjoitimme vetoomuksen, koska Susanna Leed on erittäin pidetty koko Kasevan toiminnan sydän ja kehittäjä, josta kenelläkään ei ole sanottavana moitteen sijaa, päinvastoin mekin kokouksessa eri yhdistysten edustajina täydellä syyllä kiittelimme Susannaa.

Onkin ihmeteltävää, että hän on nimettömien kirjeiden johdosta joutunut kärsimään monenlaista. Kasevan toimintaa avustava RAY (Raha-automaattiyhdistys) on laatinut 18-sivuisen toiminnan tarkastuskertomuksen, josta ei ilmene mitään rikkeita eikä taloudellisia väärinkäytöksiä, vain byrokraattisia pieniä huomautuksia, paremminkin pilkunviilaamisia. Susannan terveydenhoitajana antamia perusterveydenhoidon palveluita kuten sokerimittauksia, verensokerin ja hemoglobiinin mitaamisia ei RAY:n avustusta nauttiva saisi tehdä, koska kuulemma lain mukaan kunnan vastuulle kuuluvat perusterveydenhuollon palvelut eivät kuulu RAY:n rahoituksen piiriin. Sen sijaan Kasevan toiminnalla ei havaittu olevan kilpailuvaikutuksia, joista niistäkin RAY irtisanoutuu. Toiminnan tulee olla kaikille avointa eikä saa rajoittua pelkästään jäsenkuntaan.

Suuren suosion saaneista matkoista oli puolestaan Aluehallintoviranomainen antanut lausunnon, joka lyö poskelle RAY:n näkemystä, ettei matkoja saisi järjestää muilla kuin vain jäsenkunnalle. Lisäksi yli vuorokauden matkoilla pitää olla rekisteröitynyt matkanjärjestäjä, jollainen kyllä on ollutkin.

Kaiken kaikkiaan viranomaisillamme näyttää olevan jopa keskenään erilaisia ja päinvastaisiakin käsityksiä, yritä siinä sitten taiteilla puun ja kuoren välissä. Kuitenkin laajan kannatuksen ja hyväksynnän saaneen Kasevan monipuolisen toiminnan pelätään kuihtuvan, ellei koko toiminnan sielu Susanna suostu jatkamaan, hänen veroistaan henkilöä ei niin vain ole löydettävissä, siksi kannattaa poiketa Kasevan toimistossa riipustamassa nimensä häntä puolustavaan adressiin.

Ei kommentteja: