sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Timo rupesi ehdokkaaksi

Viime eduskuntavaaleissa Timon numeroa äänesti myös moni helsinkiläinen ja olen kuullut, että hänen numeroitaan löytyi Pirkanmaaltakin, kun Timon numero oli niin iso, ettei Pirkanmaalla ollut niin suuria ehdokasnumeroita. Mutta nyt ei hätää, presidenttivaaleissa Timoa saa äänestää koko maassa ja jopa kaksi kertaa, kun näissä vaaleissa äänestetään toisen kerran kahden eniten äänia saaneiden välillä. Ensin tammikuussa ja sitten helmikuussa. Niin että siitä vaan tekemään Timosta presidenttiä.

Onhan niitä muitakin presidenttiehdokkaita, miksi sitten juuri Timo on heistä paras? Eiköhän presidenttivaaleissa valita henkilöä, tietysti täytyy olla kokemusta, näkemystä, tietoa ja kaikkea sen kaltaista. Ei asialinjallakaan Timon tarvitse hävetä kenenkään muun kanssa, onhan hän hankkinut myös presidentin tehtävässä tarvittavaa ulkopoliittistakin tietämystä EU:n meppinäkin. Tämä todella tuli näkyviin Suomen suurlähettiläiden kotimaan kokoontumisessa, kun he parveilivat Timon ympärillä kuin mehiläiset hunajan lähellä, eikä varmasti pelkästään sen vuoksi, että hän johtaa ulkoasiainvaliokuntaa.

Mutta ihmisenä, persoonallisuutena Timo on lyömätön, aivan omaa luokkaansa. Hän tulee toimeen kaikkien kanssa, huumorin kukka kukkii myös hyvien lohkaisujen takana, ei hän sano kenellekään pahasti. Hän ottaa ihmiset jokaisen erikseen vakavasti jopa niin, että tahtoo antautua jutustamaan, vaikka olisi kiire jo johonkin toiseen sovittuun tilaisuuteen.

Ja eiköhän nyt valita paras henkilö ehdokkaina olevista ketään muista ehdokkaista aliarvioimatta ja loukkaamatta. Mutta kannattaa punnita kaikkia ehdokkaina olevia. Mahtaisko Timolle löytyä todellisia vihamiehiä tai vastustajia kenestäkään oikeamielisestä ihmisestä, vaikka ajatusmaailma ja poliittinen näkemyskin olisi erilainen.

Ja onhan Timolla takanaa jo aivan erikokoinen puolue, kuin kuusi vuotta sitten, nyt PerusÄssät on jo gallupeissa keikkumassa siellä kärkipaikoilla, vuoroin ykkösenä, vuoroin kakkosena ja jo eduskuntavaaleissakin kannatus ylsi 19%.

Ei kommentteja: