torstai 6. lokakuuta 2011

Mäntyniemessä

Meitä perussuomalaisten kansanedustajista kolmisenkymmentä sai nauttia tänäiltana presidentti Tarja Halosen ja tohtori Arajärven vieraanvaraisuutta Mäntyniemessä, jonne eduskuntaryhmämme oli saanut kutsun. Ilta kului leppoisissa merkeissä maittavan aterian äärellä ja jutustellessa. Presidentti piti lisäksi ulkopoliittisen katsauksen eikä meillä koko maassakaan ole suuria eroja ulkopolitiikassamme, koska hyvin ymmärrämme soutavamme samassa venessä. Ainoastaan EU-politiikka ja lainavaltuudet tuovat erimielisyyden. Tästähän tänään kyselytunnillakin saimme keskutella Timo Soinin aloitettua mukamas suurena asiana saavutetun vakauspaketin ankaralla arvostelulla.

Ryhmässämme meitä on monia, jotka olemme Tarja-presidentin tuttuja. Itse saan olla meidän pitkäaikaisin Tarjan kanssa tekemisissä oleva, jo vuodesta 1979 lähtien. Tulimme silloin yht´aikaa kansanedustajiksi. Olimme saman työteliään sosiaalivaliokunnan jäseniä kokoustaen lähes joka päivä. Olimme myös samoilla matkoilla, mieliinpainuvimpana Pariisissa käyminen tiivine ohjelmineen. Mukana oli meitä pappismiehiä useampia: Antero Juntumaa, Aimo Ajo, Lauri Impiö.

Myöhemmin olemme veteraanikansanedustajina vierailleet kahdesti Tarjan vieraana, viimeksi toissakesänä Kultarannassa. Ja viimeksi me varapuhemiehet saimme vastaanottaa presidenttiparin eduskunnan avajaisistuntoon keväällä.

Mäntyniemi on todella edustava presidentin asunto ja vastaanottohuoneisto. Sijaitikin on aivan loistava Seurasaareen mentäessä meren rannalla, mutta: aita on meren ja rannan välillä, vain portista poistumalla pääsee läheiseltä laiturilta uimaan, eikä tämä presidentin meneminen aidan ulkopuolelle olekaan yksikertainen asia. Alkuperäisessä suunnitelmassa on ollut myös rantasauna, mutta se on säästösyistä jätetty pois. Harmi todella.

Aamulenkeilläni kierrän usein Seurasaaren, joten juoksen Mäntyniemenkin ohitse, samoin presidentti Kekkosenkin asunnon Tamminiemen aivan Seurasaaren portilla, siitähän on tehty museo. Tohtori Arajärvi kertoi myös usein lenkkeilevänsä näitä rantoja pitkin. Kyllä näitä kauniita rantateitä kelpaa juoksennella.

Ei kommentteja: