maanantai 17. lokakuuta 2011

Puhemiehen diplomaatti-illallinen

Eduskunnan yksi juhlallisimmista tilaisuuksista on tänään maanantai-iltana valtiosalissa. Sinne on katettu juhlapöytä 150 suurlähettiläälle ja diplomaattikunnan edustajalle. Nyt pidetään puhemiehen tarjoaman diplomaattikunnan illallinen.

Olen Puhemiehen ja rouva Heinäluoman kanssa tervetulotoivottamassa ja kättelemässä koko juhlavierasjoukon. Protokollan mukaisesti olemme kaikki pukeutuneina -tietysti vain miespuoliset - smokkiin, minäkin ensi kerran, saa nähdä onko myös viimeisen kerran, niin kuin moni on juossut kaksi maratonia kerralla, ensimmäisen ja viimeisen.

Kansainvälisten suhteiden ylläpitäminen on tietysti pienelle ulkomaankaupasta suuresti riippuvaiselle maallemme ensiarvoisen tärkeää. Siksi tällaiset edustustilaisuudet ovat paikallaan, vaikka kyllä maalaismiehestä tuntuu vähän konstikkaalta jo yksin tähän smokkiin pukeutuminen. Mutta kyllähän juhla on aina juhla myös pukeutumista myöten.

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaaotolle kuulemma kansanedustajat nykyään menevät frakissa, kaksi-kolmekymmentä vuotta sitten moni meni pelkässä mustassa puvussa. Ajat ovat siis muuttuneet. Itselläni ei näitä ongelmia ole, kun papin juhlapuku vastaa täysin frakkia, joten voin käyttää omaa pukua ilman mitään uusien pukujen hankkimisia. Ovathan myös esim. sotilaat ja myös Alajärven fallesmanni Raimo Vistbacka komeita virkapuvuissaan.

Toivotaan, toivotaan, että illasta tulee onnistunut ja maallemme eduksi kaikin puolin.

Ei kommentteja: