sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Enkelikirkossa

Vilkaan viikonlopun kruunasi mukanaolo ja papin tehtävien hoito Jämijärven enkelikirkossa, jossa parikymmentä valkoista enkeliä oli siipineen ja palavine kynttilöineen kiertämässä ympäri kirkkoa ja laulamassa alttarin edessä monia lauluja. Heille ja heidän kirkkoon tulleille läheisilleen oli helppo puhua Jeesuksen opetuksesta miten suurin taivasten valtakunnassa on juuri lasten kaltainen ja miten lasten enkelit näkevät myös Taivaan Isän kasvot aina taivaassa. Tänään vietämme myös Lasten oikeuksien päivää.

Pyhänä olin myös Karvian kirkossa, jossa saarnasi Herättäjä-Yhdistyksen pastori Alpo Järvi. Kirkkokahvien jälkeen seurahetkessä oli meitä useitakin puhujia, myös nyt vielä uusi ja tänä loppuvuonna Karvian kirkkoherraksi nimettävä Seppo Myyryläinen. Alpo kertoi Herättäjä-Yhdistyksen uranuurtavasta työstä heimoveljiemme inkeriläisten kirkon kirkkorakennusten rakéntamisessa Venättän maalla.

Lauantaista olekin jo kertonut blogissa mieliinpainuneesta vihkimisestä Porin jäähallissa. Jo ennen sitä sain olla siunaamassa haudan lepoon ja ylösnousemuksen aamua odottamaan 90-vuotiaan talon emännän, jonka työpäivä oli pitkä jatkuen ehkä viimeistä riisumisen kuukautta lukuunottamatta loppuun asti.

Näin toteutuu runoilijan sana : on sulla hautajaiset, mulla häät. Ilot ja surut vaihetelevat täällä meidän ihmisten elämässä, on valoa ja varjoa, mutta kaikessa ohjaa suojelee Kaikkivaltian Taivaan ja Maan Luoja, Taivaanisä.

Ei kommentteja: