keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Suomalainen voittaa aina

Ryhmämme oli Veikkauksen vieraana. Vastaanotto oli korkeinta luokkaa toimistusjohtaja Risto Niemisestä alkaen. Saimme erinomaisen hyvän kuvan kehityksessä voimakkaasti mukana olevasta yrityksestä, joka jakaa valtion ensi vuoden budjetinkin mukaan 520 miljoonaa euroa urheilulle, liikuntakasvatukselle, tieteelle, taiteelle ja nuorisotyölle. Vertalun vuoksi mainittakoon Veikkauksen lisäksi toisen rahapeleissä monopoliaseman saaneen Raha-automaattiyhdistyksen valtiolle tulouttama summa 386 miljoonaa. On huomioitavaa, että molemmat maksavat kaikki voittonsa valtion pussiin.

Juuri tämän vuoksi Veikkaus onkin saavuttanut niin suositun aseman, että jopa yli miljoona kansalaista osallistuu sen peleihin viikottain. Vanha lausuma: veikkaus on joka viikko pitää siis paikkansa, vaikkei enää sen jatko: palautuspäivä on keskiviikko. Totta on myös toinen vanha mainoslause: Yksi, risti, kaksi, markat miljooniksi, vaikkei markkoja enää olekaan. Samoin nykyinen tunnuslause: Suomalainen voittaa aina pitää täysin paikkansa.

Veikkauksen hyvästä tuloskunnosta todistaa yhtiön viime vuonna saamat merkittävät tunnustuksetkin. Veikkaus oli vuoden ykkönen laatukilpailussa ja asiakasohjelmassa. Niinpä yhtiön edustajat voivatkin vähän rintaansa röyhistäen todeta olevanssa kahdeksassakin asiassa maailman paras. Veikkaus on myös Pohjoismaissa ylivoimaisesti parhaiten menestyvä rahapeliyhtiö. Suunnitelmissa on hakeutua mukaan suurten jalkapallomaiden kuten Venäjän ja Brasilian markkinoille osaamisen tuojana paikallisten toimijoiden kanssa, koska näissä maissa ei ole toimivaa järjestelmää. Samoin Kiina mahtavinen mahdollisuuksineen on tähtäimessä.

Ainoana peikkona muuten seesteisellä taivaalla nähdään Veikkauksessakin muuten sama kuin minkä mekin perussuomalaiset näemme samanlaisena eli EU. Kun nyt Veikkaus saa toimia valtion myöntämän luvan varassa ilman kilpailijoita, on tulevaisuudessa vähintäin 50% mahdollisuus toimiluvan kilpailuttamisesta, vaikkei sekään tietenkään välttämättä tee Veikkaukselle hallaa, koska vaikeaa on sen hyvin hoitamalle reviirille löytää kilpailukykyistä yritystä.

Ei kommentteja: