lauantai 24. joulukuuta 2011

Aatonaattona

Sataa, sataa vettä oikein koko päivän ja vie loputkin maastossa olleet lumet. Sateiden on luvattu jatkuvan. Näin aina toivottu valkea joulu ei näillä maamme eteläisillä leveysasteilla toteudu. Koko joulukuusta povataankin ennätyslämmintä kuukautta. Pohjoisessa kyllä lumia on useita kymmeniä senttejä.

Mökiltä hain kuusen joululaulun innoittamana: taatto läksi, läksi innoissaan/ joulukuusen, kuusen hankintaan;/ latva saapi tähtösen,/ oksat kaikki, tiedät sen,/ paljon kyntilöitä. Kuusi on jo jalassa ja sisällä odottaen koristeitaan.

Ei olisi uskonut, mitä mökin järvellä aivan rannassa näin: joutsenpariskunta. Järvi oli sula ja veden pinta ennätyskorkealla. Todellista intiaanikesää olemme saaneet viettää koko syksyn.

Monin eri tavoin olen saanut kiitoksia varapuhemiehen kuoressa lähettämistäni yli 1.200 joulutervehdyksestä. Niin puhelimessa, sähköpostissa, facebookissa kuin eilen torilla tavatessa ihmisiä ja lähes kolmellekymmenelle veteraanille viedessämme Aaro Holman kanssa kukkatervehdyksen. Käytäntönämme on käydä katsomassa yli 90-vuotiaita veteraanejamme ja myös laitoksissa käymme. Sovimme veteraaniveljien kanssa pidettävästä hartaudestakin Lohipuron vanhainkotiin joulun jälkeen.

Vuosittainen pienen joulutervehdyksen vieminen Herättäjä-Yhdistyksen joululehden Tavikynttilöiden välityksellä on myös suurimmaksi osaksi tehty. Niinpä jouluaatto saa tulla, silloin otamme Jämijärven vanhainkodissa kello 12 vastaan Turun joulurauhanjulistuksen ja pidämme kello 16 aattokirkon.

Ei kommentteja: