maanantai 19. joulukuuta 2011

Urakkatöissä

Tulin juuri johtamasta eduskunnan täysistuntoa, kello on 21, yhteensä neljä tuntia kahdessa trykissä oli urakka, vieläkin jäi kolmisenkymmentä puheenvuoroa. Jokaiselle puheenvuorolle on aikaa viisi minuutia, välistä näin illalla on aina poissakin puhujia, noin kello kahteenkymmeneenkahteen siis menee tänäkin iltana, sama malli on huomenna, jolloin budjettipuheet viedään loppuun. Jokainen hallinnonala eli ministeriön asiat puhutaan erikseen.

Puhetta siis riittää, äänestyksiä on kolmessa osassa, ensimmäiset oli perjantaina, huomenna noin 300 ja loput keskiviikkona joulutilaisuuden jälkeen. Joululomalle lähtö on sitten vuorossa. Urakkamielellä asiat viedään loppuun ja budjetti saadaan hyväksyttyä. Kyllä hyvillä mielillä lomalle lähdemme, töitä on tehty olantakaa.

Tietenkään oppositiossa ei suuria saada aikaan, hallitus jyrää tahtonsa läpi, mutta kyllä budjetin eduskuntakäsittelyssäkin joitakin muutoksia saatiin valtiovarainvaliokunnassa ja sen eri jaostoissa. Puheissa ja aloitteissa voidaan sitten tuoda niitä asioita esiin, joiden toivotaan menevän tulevina vuosina eteenpäin. Rahasta vaan on huutava pula. Tänään esimerkiksi keskustelussa liikenneministeri Merja Kyllönen totesi tarpeellisia tiehankkeita olevan kahdensadan vuoden ajaksi nykyisillä määrärahoilla. Jotain olisi siis tässäkin tehtävä!

Ei kommentteja: