lauantai 31. joulukuuta 2011

Iltapäivälehdet etsii sensaatioita

Päivän Ilta-Sanomat yrittää repiä sensaatioita eduskunnan Urheilukerhon puheenjohtajan Kari Uotilan tilaamasta 20 hiihtopuvusta, yksi puku maksaa 150 euroa. Aika kohtuullinen hinta mielestäni.

Kirjoitin kotisivulleni tulleeseen närkästyneeseen kommenttiin oheisen vastauksen:

Ota hyvä Jouni Salo huomioon, että tällä 3.000 eurolla ostettiin 20 hiihtopukua eikä niitä kukaan saa omakseen, vaan niitä käytetään edustettaessa Suomea Pohjoismaiden parlamenttien hiihdoissa vuorovuosina Salpausselällä, Falunissa ja Holmenkollenilla.

Edelliskaudellani olin monet kerrat puolustamassa kunniakkaasti maamme värejä näissä kisoissa. Saa nähdä, miten tänä talvena äijän käy, pääseekö mukaan, riittääkö kunto.

Yleensäkin me suomalaiset menestyimme hyvin varsinkin ruotsalaisia vastaan, koska heidät valitaan pitkän listan periaatteen mukaan, eli puolueet laittavat ehdokkaat järjestykseen, näin eivät nuoremmat ja ehkä parempikuntoiset pääse listan kärkipaikoille. Toista se on meillä rakkaassa Suomen-maassamme, kun saamme äänestää haluamaamme henkilöä.

Jotkut toimittajat yrittävät etsiä työkseen jotain kohu-uutista eduskunnan kuiteista, viimeksi oli uutinen edustajien taksin käytöstä. Kaksi PerusSuomalaisten edustajaa Kike Elomaa ja Juha Väätäinen eivät olleet käyttäneet lainkaan taksia. En kyllä minäkään, mutta puhemiehiä ei tähän katekoriaan lasketa, meillä kun on omat autot ja kuljettajat käytössä. Vähempi kyllä niitäkin olen käyttänyt, ei ole mahtailunhalu iskenyt. Asuntokin Helsingissä on vain muutaman sadan metrin päässä eduskuntatalosta. Että silleen.

Ei muuten tämä puku-uutinen mielestäni mikään kohu-uutinen ole. Ihan asiallista on Kari Uotilan toiminta ollut, kuten muutenkin hänen Urheilukerhon johtamisensa.

Ei kommentteja: