tiistai 24. tammikuuta 2012

Kumman joukoissa seisot

Kaikki kynnelle kykenevät mediat ovat luonnollisesti kiinnostuneita kahden jäljelle jääneen presidenttiehdokkaan kannatuksesta. Samoin tietysti molempien tukijoukot, joista molmmistakin on lähestytty nimen antamiseksi kannattajalistalle.

Tänään Iltalehti julkaisi mukamas suurena uutisena perussuomalaisten eduskuntaryhmän kyselytuloksen, jonka mukaan ryhmä olisi hajalla. Samoinhan on pyritty leimaamaan puolueen puheenjohtajaakin määrätyn toisen ehdokkaan äänestäjäksi, josta Timo on jyrkästi irtisanoutunut omassa plokissaan. Olen täysin samalla kannalla, ettei kenellekään kuulu, ketä äänestän. Ja kaikilla on tässä tapauksessa oma päätösvaltansa valita ehdokkaansa, kun ei enää omaa ehdokasta ole jäljellä.

Näin on täysin luonnollista, että myös ryhmämme sisällä löytyy erilaisia mielipiteitä. Suurin osa ei halua kertoa äänestyskäyttäytymistään, toiset tuovat sen julki niin kuin eilisessä TV-haastattelussaan Lea Mäkipää, kun Suomen perussuomalaisimmassa kunnassa käytiin kyselemässä mielipiteitä. Hyvin yksiselitteisiä olivatkin kihniöläisten käsitykset Lea Mäkipään mielipiteen kanssa. Taitaa muuten muuallakin syvällä maaseudulla vallita samanlainen henki.

Sunnuntaina 5. helmikuuta sitten nähdään kenen joukko on suurempi, sitä ennen kuitenkin on käytävä äänestämässä, nukkuva ei vaikuta mitään eikä se siis vaikuta protestinakaan. Vaalijärjestelmämme nyt vain on sellainen, että jos kukaan ei saa eka kierroksella yli puolta äänistä, toiselle kierrokselle pääsee kaksi eniten äänestettyä, ja heidän välillään on valinta tehtävä.

Ei kommentteja: