perjantai 6. tammikuuta 2012

Loppiaisen tähti

Loppiaisen messussa Jämijärvellä sain puhu ihmiskunnan tähtihetkistä, kun itämaan tietäjätkin tulivat tähden johtamina kumartamaan Jeesus-lasta. Tähtitietäijät jopa ovat meidän päivinämme pystyneet osoittamaan juuri siihen aikaan Jeesuksen syntyessä tähtien olleen sellaisessa asennossa toisiinsa nähden, että ne näyttivät uudelta kirkkaalta tähdeltä.
Itä-Euroopan kansoille muodostui aivan uusi tulevaisuus niin Neuvostoliiton kuin myös Berliinin muurin sorruttua ja uskon kommunismiin murruttua. Mutta apua ei ole tullut kapitalistisestakaan järjestelmästä vapaine kilpailuineen, loputtomine elintason kasvattamisineen ja kehitysoptimismineen.
Ainoa kestävä johtotähti löytyy sieltä, mistä sen itämaan viisaatkin tapasivat eli Beetlehemin seimestä. Vain hän Jeesus Vapahtajamme on ajasta aikaan kestävä suunnannäyttäjä koko ihmiskunnalle.
Yksi maamme raskaan historian tähtihetki alkoi juuri näin loppiaisena talvisodan vuotena 1940, jolloin Raatteen tien kolmipäiväsissä taisteluissa tuhottiin vihollisdivisioona ja saatiin suuri sotasaalis materiaalipulasta kärsiville joukoillemme.
Martti Lutherin suuri löytö tapahtui Wittenbergissä Roomalaiskirjeestä: Vanhurskas on elävä uskosta. Me ihmiset olemme Jumalan edessä epävanhurskaita, hänelle kelpaamattomia itsessämme, mutta koska Jumala rakastaa syntistäkin ihmistä, ottaa hän meidät vastaan Vapahtajamme Jeesuksen sovitustyön tähden. Saamme näin vastaanottaa Jumalan armon ja tulemme armosta Jumalan hyväksymiksi uskon kautta.
Merkittäviä hetkiä löydämme itsekukin omasta elämästämme ja saamme olla niistä kiitollisia. Suomen suurimman elämäntyön tehnyt lähetyssaarnaaja Ambomaan apostoliksikin kutsuttu Martti Rautanen sai kokea eläntyönsä kruunauksen vuotta ennen kuolemaansa v.1925, kun hän sai vihkiä ensimmäiset ambopapit. Puheessaan hän muistutti teidän äitienne ja isienne olleen synkässä pakanuudessa ja nyt te olette vihittävinä Jumalan valtakunnan työntekijöiksi. Ihmisvoima ja viisaus ei ole saanut sitä aikaan, vaan Hän, joka sanoo: Minä olen teidän kanssanne joka päivä.

Ei kommentteja: