sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Miksi Timo Soini

Ajattelin ottaa viiden kohdan ohjelman, miksi Timo Soini on ylittämätön ehdokas maamme arvokkaimmalle paikalle arvojohtajaksi:

Eduskuntatyössä olemme joutuneet yksin puolustamaan monia meille kaikille ensiarvoisen tärkeitä asioita:

1.Edellinen eduskunta päätti vaalilain demokraattisesta uudistamisesta, mikä olisi toteuttanut jokaisen äänen samanarvoisuuden, koko maan äänet olisi laskettu yhteen ja sen mukaan jaettu paikat puolueittain. Tämä Tarastin valmistelema uudistus hylättiin kuitenkin nykyeduskunnassa.
Vain PS oli edelleen hyväksymässä tätä täydellisen demokratian toteuttamista.

2. Puolestaan edellinen eduskunta päätti jo presidentin valtaoikeuksien vähentämisestä ja tämä uusi eduskunta hyväksyi sitten tämän perustuslain uudistamisen, vaikka nyt jo presidentti Koivistokin katuu näitä aloittamiaan presidentin vallan supistamisia. Yksin me perussuomalaiset olimme kannattamassa näitä kansalaistenkin haluamia presidentin valtaoikeuksien säilyttämistä.

3. Me perussuomalaiset emme ole hyväksyneet puolustusvalmiuttamme romuttavia puolustusvoimien 200 milj. supistuksia emmekä liioin jalkaväkimiinoista luopumista kuten ei myöskään puolustusvoimien ravitsemuspalveluiden yhtiöittämistä. Tarvitsemme nykyisessä pahassa maailmassa puolustuskykyisen ja -tahtoisen armeijan semminkin kun Venäjä aseistaa joukkojaan yli 50 miljardilla.

4.Budjettikäsittelyssä vastustimme elinkustannuksia nostavia mm. energiaverojen korottamisia
ja vastaavasti esitimme suurituloisille voimakkaampaa verotusta. Samoin maahanmuuttoasioissa olemme kriittisiä mm. elintasopakoisten etuuksia vähentämällä.

5. mutta ei suinkaan vähäisimpänä EU-tukien vastustamisemme, jonka johdosta teimme välikysymyksenkin. Asia on tullut taas näinäkin päivinä entistä ajankohtaisempi, kun kaikessa hiljaisuudessa eduskunnan ollessa istuntovapaalla ollaan hyväksyttämässä eduskunnan budjettivaltaa vähentävää talousunionisopimusta, joka vie kohden EU-liittovaltiota.

Näin tarvitsemme maamme johtajaksi joviaalin kansanmiehen, joka tulee toimeen kaikkien kanssa erinomaisesti, on kyseessä sitten matti meikäläinen tai vaikkapa ulkomaiden johtavat politiikot, mutta kaikessa ajaan pelkästään Suomen ja suomalaisten etua. Kuka muu meitä puolustaa, jos emme me itse.

Ei kommentteja: