tiistai 3. tammikuuta 2012

Timoa kaivattiin taas

Kovasti on Timo haluttu mediahahmo. Kun hän pitäytyi perheen kanssa välipäivinä lomailemaan Portugalin paratiisisaarille Azoreille, oli poru suuri: missä Timo, ottaako hän presidenttiehdokkuuttaan tosissaan jne.

Tänään molemmat iltapäivälehdet ovat tehneet etusivun pääuutisen Timosta. Iltalehti kertoo aurinkoloman tehneen terää. Ilta-Sanomat puolestaan lämmittelee melkein menneen talven lumia kertoessaan Timon saamista tappouhkauksista operaatio jytkyn jälkimainingeissa. Yhdeltä uhkausviestin lähettäjältä oli käyty ottamassa pois haulikko. Oikeusjuttuja ei Timo ole halunnut nostaa.

Molemmat ns. iltapäivälehdet (vaikka ilmestyvätkin jo varhain aamulla) herkuttelevat enemmänkin kertoesssaan keväällä Kuka, mitä, häh-kirjan tekijöiden uusimmasta hengentuotteesta, juuri päivänvalon nähneestä Mäntyniemen pesänjakajista. Pyrkinevätkö Pekka Ervasti ja Timo Haapala samanlaiselle rahariihelle kuin mihin aikoinaan osui Aarno Laitinen Tamminiemen pesänjakajilla ja sitä seuranneilla vastaavilla vuoden välein ilmestyneillä opuksillaan: Musta monopoli, Kremlin kellokkaat, Rahat tai renki. Tempo vaan näyttää kiihtyvän, kun vuoden sisällä puukataan kahta kirjaa, onhan toki juuri vuosiluku välillä vaihtunut.

Vähän vanhan lämmittelyn makua on eduskuntaryhmässämme syksyllä käydyistä keskusteluista Jussi Halla-ahon ja miksei Teuvo Hakkaraisenkin blogikirjoitteluista. Asiat on selvitetty, mutta jostahan lehtien täytyy juttunsa repiä. Jussi on muuten rajoittanut nykyisen facebook-ystävyytensä vain luotetuille puolueveljille ja -sisarille ja sukulaisilleen. Ei halua julkisuutta, jos joskus laukoo vähän sarkastisemminkin, kun Timokin sanoo, että kyllä teidät mitä kirjoitat, kun sinulla on korkeampi ÄO kuin minulla eikä minullakaan kovin pieni ole.

Vielä Iltalehdestä löytyy jutunjuurta värikkäästä liikemiehestä Carl Danhammerista, Ghanan kunniakonsulista, jonka tunnen puoluetilaisuuksista. Hän joutuu eroamaan Ylöjärvellä vaalilautakunnan puheenjohtajuudesta epäselvyyksien ja rikosepäilyjen vuoksi. Matkan varrella onkin hänen elämässään sattunut yhtä ja toista.

Nyt sitten Suomen Soini, Timo itse on täydessä tikissä valmiina presidenttikisan loppurutistukseen, joka ei suinkaan lopu 22.1. vaan sitten toisella kierroksella onkin tosi edessä.

Ei kommentteja: