maanantai 27. helmikuuta 2012

Maanantai maakuntapäivä

Tosiaan perjantai-illasta tiistaiaamuun saa kansanedustaja viettää kotimaisemissa. Varsinaisiin asioihin ja kokouksiin jää vain maanantaipäivä. Niinpä nytkin koko maanantai oli melkoista matalalentoa, kun lauantaina oli vain palkintojenjakoa Siikaisten Eteläpään matkailukeskuksessa siellä kokoontuneille ja Leppijärvellä työnäytöksensä tehneille Reservinratsastajat ry:n talvitapahtumassa. Sunnuntaina vuorostaan olimme Kankaanpään veteraanijärjestöistä mukana neljättä kertaa Jämijärvellä järjestetyssä sotien ajan musiikkia esittäneessä veteraanikonsertissa.

Maanantaiaamu alkoikin sitten kello 8.40 Porin maakuntaradion maakuntaparlamentissa. Maanantaiksi tosin oli oltava valmiina myös ensimmäinen kirjoitus puhemiesten blogiin, joka on aloitettu nyt helmikuussa ja johon me puhemiehet vuoroviikkoina vuoronperään kirjoittelemme. Kun itse yritän blogata päivittäin vaihtelevalla inspiraatiolla, ei tämä tehtävä tunnu ylivoimaiselta, nytkin löysin läheisen aiheen opposition hyvästä huomioimisesta eduskuntatyöskentelyssä.

Maakuntaradiossa tentittävänä olon jälkeen Porissa pitikin kiirehtiä Kankaanpään veteraanitoimikunnan kokoukseen päättämään 27.4. pidettävän veteraanipäivän juhlallisuuksien järjestämisestä. Sotaveteraanien kunniapuheenjohtaja Vihtori Siivo on aiemminkin herätellyt muistamaan myös sodan päättymispäivää, joka onkin jos mikä myös juhlimisen arvoista. Niinpä päädyimmekin valmistelemaan myös syyskuuhun muistojuhlaa.

Päivän ohjelmaan vielä ennen kello 15 alkavaa kaupunginvaltuustoa ja illan kirkkoneuvostoa oli hierontaa, käyminen kahdessakin pankissa asioimassa, Seudun konttorissa hakemassa vanhaa yleisönosastokirjoitusta ja peruspalvelukeskuksessa vanhuspalveluista keskustelemassa.

Aikaa vierähti aamusta iltamyöhään niin, ettei lenkille pääsystä ollut puhettakaan, olipa kuitenkin ruumiinkunnon hyväksi jo mainittu keskipäivän parituntinen hieronnossa käynti, joka yleensäkin -mikäli vainmahdollista- kuuluu maanantain ohjelmaan.

Ei kommentteja: