tiistai 21. helmikuuta 2012

Syrjäytymisestä

Syrjäytymisen torjunta koulutuksen ja perhetyön keinoin oli eduskunnan kansalaisinfon perussuomalaisten tilaisuuden aiheena tänään illalla. Alustajia oli kolme, väkeä mukavasti ja keskustelu vilkasta.

Porilainen Annika Vallin, psykiatrinen sairaanhoitaja, perhetukipalvelu Kompassin perhe-edukaattori ja laatupäällikkö piti ensimmäisen hyvin mielenkiintoisen esitelmän kertoen nykyään yhä tarpeellisemmasta perheiden monenlaisesta tukemisesta, jolla estetään sitten pahempien seuraamusten syntymistä. Hyvin nykyaikaista ja perhekohtaista palvelua, jonka tarve on kasvavaa laatua. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, Kompassin lisäksi Luotsimaja Oy.

Keskuspuiston ammattikoulun eri invalidien erityiskoulun opettaja Maija Koski kertoi erityisoppilaitoksen arjesta sekä syrjäytymisen ehkäisemisen keinoista. Heillä ei - ihme ja kumma- ole lainkaa resulssipulaa eikä vähennyksiä. Onko kysessä niin pieni marginaaliryhmä, että leikkurikin on unohtanut. Erittäin tärkeää työtä he tietysti kyllä tekevät.

Oppisopimuskoulutuksesta kertoi Helsingin kaupungin oppisopimusjohtaja Kari Viinisalo todeten edelleen tätä tietä varsinkin nuorten työllistämiseksi käytettävän aivan liian vähän, vaikka se on yksi varmimmista myös pysyvään työpaikkaan johtavista koulutuksista. Itsellenikin tämä järjestelmä on tuttua, koska molemmat Kankaanpäässä työllistämäni ovat juuri tässä oppisopimuskoulutuksessa saaden sen kautta myös ammattipätevyyden ja toivottavasti pysyvän työpaikankin.

Puhetta tilaisuudessa ja puheenvuoroja seuranneessa paneelissa johti perussuomalaisten kansanedustaja Jari LInndström ja paneelissa olivat alustajien lisäksi kansanedustajat Mikka Niikko ja Hanna Mäntylä.

Ei kommentteja: