perjantai 3. helmikuuta 2012

Yhteinen on asiamme

Tuntuu tosi ahdistavalta, kun joka taholta ollaan vain supistamassa ja supistamassa, leikataan ja leikataan. Säästetään itsemme hengiltä ja säästöjen nimissä tehdään asioita, jotka eivät säätöjä tuo, mutta koskaan ei perään haukuta eikä lopultakaan tarkastella, syntyikö sittenkään mitään säästöjä. Monet säästöt aiheuttavat vain uusia kustannuksia jollakin toisella alueella.

Maanpuolustus, koulutus, poliisivoimat esimerkiksi ovat kaikki kovien karsimisien kohteina. Mutta mitä lopultakaan tällä voitamme.

Niinisalon varuskunnan lopettaminen olisi täysin päätöntä. Yli 30 miljoonalla on saatu kaikki rakennukset ensiluokkaiseen kuntoon. Toiminta Tykistöprikaatin alaisuudessa on monipuolista: Tykistörykmentti aliupseerikouluineen, tiedustelupatteristo mukaanlukien lennokki- ja säätoiminnot, tykistökoulu, sotilassoittokunta. Lisäksi Niinisalossa on koeampumalaitos ja maamme toiseksi suurin Pohjankankaan ampuma-alue. Poistettujen maamiinojen tilalle on hankittu rakentinheittimiä ja niiden ampumia rypälepommeja. Kaikki tämä on juuri ja nimenomaan Niinisalossa.

Hallitusohjelmaan otetun nuorten yhteiskuntatakuun mukaisesti kaikille koulusta valmistuville alle 30-vuotiaille on turvattava työpaikka ja alle 25-vuotiaille joko työ- tai opiskelupaikka.Miten tähän yhtälöön sopivat esim. yli 2000 ammattikorkeakoulunpaikan vähentäminen. Kankaanpään taidekoulun säilyttämisestä vallitsee kuitenkin laaja yhteisymmärrys.
Kansanopistojen avustuksiakin ollaan viemässä 15% jne.

Poliisit kertovat avoimesti henkilöstön vähentämisen aiheuttavan sen, ettei pienempien rikoksien tutkimiseen ole mahdollisuuksia eikä rikollisiin puututa. Esim. myymälävarkaiden takia ei poliisi lähde liikkeelle. Yhteiskuntamme turvallisuus on näin vakavasti uhattuna.

Näin yhteistä asiaamme on puolustettava kaikin voimin!

Ei kommentteja: