keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Epäluottamuslause Wallinille

Mustajärvi yritti tehdä aika pirullisen tempun perussuomalaisten ja keskustan tekemän ministeri Wallinin epäluottamuslauseen ryöstämiseksi itselleen omia tarkoitusperiään ajaen.
Hän teki vasenryhmäläistoverinsa Yrttiahon kannattamana myös Wallinin epäluottamuslauseen sitoen sen esillä olleeseen Wallinin ministerin esittämään sopimukseen Israelin kanssa käytävistä asekaupoista.

Kuitenkin äänestykset tulivat siinä järjestyksessä, että ensin oli esillä hallituksen esitys, jonka hylkäysesitys oli Mustajärveltä. Äänestyksessä ei tullut kuin kaksi ääntä hylkäysesityksen tatakse. Äänestys merkittiin pöytäkirjoihin jokaisen kansanedustajan kohdalle, miten on äänestänyt. Näin Israel-kanta tuli selville.

Näin sitten äänestettäessä epäluottamuslauseesta ei enää otettu kantaa Mustajärven perusteluissaan esittämään Israel-asiaan, vaan yksinomaan epäluottamukseen, kun nämä kaksi eri epäluottamusehdotusta äänestettiin vastakkain ja tietysti hallituspuolueet äänestivät ensin Mustajärven puolesta, joten hänen ehdotuksensa jäin viimeiseen ratkaisevaan epäluottamusäänestykseen, jota siis koko oppositio kannatti. Mutta hallituspuolueiden vomin eduskunnan edessä muunnettua totuutta puhunut Wallin sai eduskunnan luottamus, vaikka joissain vanhoissa parlamentarismin maissa ministerit eroavat pienemmistäkin syistä.

Ei kommentteja: