lauantai 31. maaliskuuta 2012

Varuskunta - Taidekoulu

Molemmat säilyvät! Torjuntavoitot on saatu, mutta taistelu jatkuu, tulevaisuuskaan ei ole varmaa, vaikka meillä näillä Kankaanpään laitoksilla on kyllä vahvat olemaasolon perusteensa.

Taidekoulu on korkeatasoinen, ainoa tavallaan maaseudulla sijaitseva jo v.1965 perustettu Taidekoulu. Oppilaita hakee runsaasti, joten taso voidaan säilyttää korkeana. Ja aivan ainutlaatuista on, että koko viime vuosisadalla ei ole rakennettu mitään muuta nimenomaan taidekouluksi suunniteltua ja tarkoitettua ja mikä hienointa korkeatasoisen arkkitehtuurin omaavaa taideoppilaitosta kuin Kankaanpään Taidekoulun rakennus. Eikä myöskään työllistymiskriteeri koske taiteilijoita valmistavaa koulua, koska useimmat valmistuvat alkavat vapaiksi taiteilijoiksi, jotka eivät kansoita työttömyyskortistoja. Ja onhan edelleen myös monia etenemissuuntia taidekoulusta valmistumisen jälkeen.

Varuskuntien lakkautuslista ei vieläkään taida olla lopetettu. Ainkinhan Dragsvik on puollustusvoimien suunnitelmissa ollut lakkautuslistalla v. 2017, mutta puolustusministeri Wallin rajasi uudistuksen vain vuoteen 2015 asti, joten Dragsvik ei ole mukana listalla.
Mutta näin ollen on olemassa myös jatko supistussuunnitelmia, joten rauha vallitsee näillä näkymillä vain tämän neöjä vuotta vuoteen 2015 saakka.

Niinialon varuskunnalla on kuitenkin niin monia hyviä puolia, että tuntuisi jatkossakin tosi uskomattomalta, jos se ei olisi säilytettävien varuskuntien joukossa. Onhan kaikki rakennukset uudisrakennettu tai korjattu ensiluokkaiseen kuntoon. Mitä tekoa olisi tyhjillä kasarmeilla. Ja ennen kaikkea Niinisalon kankailla ja harjuilla on koko Etelä-Suomen laajimmat ja parhaat harjoittelumaastot, joilla ammunnoissakin on kaikki työpaikat täynnä. Mitä järkeä olisi vastaavien ammuntojen siirtäminen esimerkiksi Lappiin Rovajärven ammunta-alueelle, jos kerran myös matkakuluissa voidaan saada säästöjä.

Näin kaikesta huolimatta voidaan uskoa ja sanoa: Ollos huoleton, poikas valveil´ on!

Ei kommentteja: