sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Ystävien seurassa

Viikonvaihteen Siionin virsien valtakunnallisessa talviveisuutapahtumassa Raumalla oli hauska olla ja iloinenkin mielialakin oli vallalla aivan kuten jo esitelmän aiheena olevalla Franciscus Assilaisellakin omana aikanaan.

Antti Achreniuksen Siionin virressä tämä tunto on kuvattu väkevästi: Hän armossaan meidän myös suo Taas saapua toistemme luo, Ja Herramme kiitosta virsi nyt soi, Kun yhteen hän ystävät toi. Jos väsyn ja näännyn, Luo ystävän käännyn, Hän hoitaa, kun jaksaa en voi. Kun kuljemme tiellä, on iloa siellä. Ken Jeesuksen hyvyyttä kokea saa, Hän ystäviään rakastaa. Näin palvellen muita Hän ahdistetuita Vie polkua kirkastuvaa.

Niin messussa 1500-luvulta peräisin olevassa Pyhän Ristin kirkossa kuin sitten päivätilaisuudessa Nuortentalolla kaikui virsi niin väkevänä kuin se vain voi soida satojen körttien ollessa yhdessä tuntojaan ja kuormiaan purkamassa yhteisessä veisuussa, joka on samalla sydämen nöyrää rukousta ja iloista kiitosta kuormien alta päästyä.

Monia tuttuja sai tavata niin läheltä kuin kaukaakin, kuhmolaisten lainja-autossa oli esimerkiksi körttikodin ylätorpassa samanaikaisesti asunut Veli-Matti Sallinen. Kaukaisin Herättäjä-Yhdistyksen aluesishteereistä oli Kajaanista tullut Tuomo Ruuttunen Esa Ruuttusen veli. Tietysti myös matkaveisaaja Jaakko Löytty kuten monet muutkin oli paikalla.

Toiminnanjohtaja Simo Juntunen saarnasi päivän aiheesta Jeesus, Pahan vallan voittaja ja Urpo Karjalainen johdatteli Paavalin jakeeseen (I Kor 13:11) Rakkauden Korkeassa veisussa, jossa Paavali puhuu lapsesta ja lapsen mielestä, mutta myös mieheksi tulemisesta ja sen hylkäämisestä, mikä lapsen on. Molemmat muodonvaihdokset ovat tarpeelliset, sekä lapsen varttuminen aikuiseksi ja aikuisen tuleminen lapsen kaltaiseksi Jumala-suhteen tasolla.

Wilhelmi Malmivaara on sanonut ystävien joukon olevan kuin äiti, joka rinnoillaan ruokkii lapsiansa. Tämä minun ja teidän äitinne on herännyt kansa. Niin kauan kuin me olemme sen kanssa tekemisissä, se kansa elää meidän edestämme Herrassa, ja me elämme sen kansa. Se kansa on liitetty Kristukseen, ja Hänestä virtaa elämän voimaa siihen ja siitä meihin.

Ei kommentteja: