sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kuntavaaleilla korruptiota kitkemäänViime kyselytunnilla, jossa oli mukana seuraamassa parikymmentä Kankaanpään reserviläisjärjetöjen edustajaakin, Timo Soini kysyi sekä poliittisesta että taloudellisesta korruptiosta, jota on pesiytynyt erityisesti myös kuntiiin, niiden paikkallisiin päätöksiin esim. hankinnoista ja kaavoituksista. Tämä tulee myös nousemaan syksyn kuntavaalien tärkeäksi kysymykseksi, jonka me perussuomalaiset nostamme näkyviin. Kaikkia ihmisiä ja kaikkia tahoja tulee kohdella tasa-arvoisesti, avoimesti ja rehellisesti ilman mitäänn hyvävelijärjestelmää.

Hallituksen juuri antamaan vanhuspalvelulakiin vaadimme myös sitovia henkilöstömitoituksia.
Peruspalveluministeri on tästä puhunut, mutta tosipaikan tullen nämä vaadittavien henkilöstömäärien mitoitus jätettiinkin lakiesityksen ulkopuolelle. Tätä emme voi hyväksyä ja lain eduskuntakäsittelyssä vaadimmekin selvien hoitohenkilöstölukujen määräämistä laitospaikkojen mukaisesti.

Ihmettelemme myös, miten nuorten yhteiskuntatakuu voidaan toteuttaa, kun samanaikaisesti vähennetään tuhansia nuorten koulutuspaikkoja. Pahoittelemme edelleen maassamme jatkuvaa demokratiavajetta, kun edellisen eduskunnan hyväksymä jokaisen äänen samanarvoisuuden taannut vaalilain uudistus torpattiin sosialidemokraattien vaatimuksesta tässä eduskunnassa. Siksi tarvitsemme kansaa ja kansalaisten yhdenvertaisuutta puolustavia valtuutettuja myös kuntatasolle estämään hyväveliverkostojen häikäilemätöntä kähmintää.

Kuntauudistuksessa emme hyväksy pakkoliitoksia. Vapaaehtoisissa yhdistymisissä on rinnakkaisvirat purettava välittömästi ilman nykyistä viiden vuoden viivettä ja vähennettävä byrokratian virkoja ja vastaavasti ja lisättävä lisättävä kasvavan tarpeen mukaisia hoitoalan työpaikkoja..