perjantai 13. huhtikuuta 2012

Yhtynyt oppositio välikysymyksen takana

Vanhassa työväenlaulussa kehotetaan kaikkia maailman proletaareja liittymään yhteen. Nyt kuitenkin päinvastaisista väitteistä huolimatta koko oppositio on liittynyt yhteen välikysymyksen tekemisessä Suomen kokonaisvastuista euroalueen talouskriisissä.

Hallitukselle esittämämme kysymykset ovat kiperiä ja mitä ajankohtaisimpia:

Mitkä olivat Suomen kokonaisvastuut euroalueen talouskriisissä Kataisen hallituksen aloittaessa ja mitkä ne ovat tällä hetkellä?

Miksei hallitus ole noudattanut omaa ohjelmaansa, jonka mukaaan Suomen kokonaisvastuut eivät kasva?

Miten hallitus arvioi eurokriisin etenevän ja mihin asti hallitus on valmis kasvattamaan Suomen kokonaisvastuita?

Miten hallitus aikoo turvata Suomen ja suomalaisten varat sekä Suomen AAA-luottoluokituksen, kun se on taipunut ottamaan yhä suurempia vastuita ja riskejä eurokriisin hoidossa?

Miten hallitus aikoo selviytyä julkisen sektorin lakisääteisistä velvollisuuksista, jos miljardiluokan riskit realisoituvat?

Mitä hallitus aikoo tehdä parlamentaarisen demokratian turvaamiseksi, jotta eduskunnan asemaa ei halvenneta hallituksen neuvotteluvaltuuksia annettaessa?

Miksi hallitus on taipunut tinkimään eduskunnan useasti ja yksimielisesti linjaamasta kannasta, jonka mukaan Euroopan vakausmekanismien yhteenlaskettu koko on enintään 500 miljardia euroa?

Onko hallitus valmis lisäämään Suomen takauksia ilman vakuuksia etenkin, kun asiantuntijoiden mukaan EVM:n tukipaketteihin ei voi sisältyä vakuuksia?

Kuka ministereistä antoi luvan Kreikka-vakuuksien salauspäätöksen tekemiseen?

Ei kommentteja: