tiistai 29. toukokuuta 2012

Raha on hävinnyt

Aina vaan pittää ihmetellä yhtä ja sammaa asiaa, olemme rikkaampi kuin koskaan, mutta rahhaa ei oo, se on kumma, mihin se on hukkunut.

Viimeksi tämä tuli näkyviin, kun Kankaanpään valtuustoseminaarissa tuotiin esiin kuluvan vuoden budjettivaje ja miten se jatkuu tulevina vuosina, jos mittään ei tehä. Ja tavoitteena ja tämän valtuustokauden eka vuosina myös toteumaan saatu on tasapainoinen budjetti.

Mutta näinhän siinä käy, kun rakas valtiovaltakin tekee jatkuvasti supistustyötään myös kuntien suuntaan, joka vuosi aina vain vähemmän henkeä kohden tulevaa valtionapua, kiinteistöverojen tasauksesta on myös luovuttu, sen sijaan aina vain uusia velvoitteita satelee kuntien toteutettavaksi.

Valtio velkaantuu 7-8 miljardin vuosivauhtia, vaikka tehdään säästöohjelmia ja kehysbudjetointia.

Mutta johonkin sentään syydetään rahaa. Juuri annetussa valtion toisessa lisäbudjetissa osoiteaan EVM:lle 1,44 miljardia pääomasijoitusta varten. Mutta, samalla annetaan valtuutus 11,1 miljardille myöhemmin vaadittaessa maksettavaa pääomasijoitusta varten. Hullun hommaa koko EU:n rahoittaminen. Kuka enää uskoo euron pysymiseen ja EU:n seisomiseen. Ehdotukset talousunionista ja liittovaltiosta eivät saa tuulta siipiensä alle. Muutkin kuin Suomen perussuomalaiset ovat kurkkuaan myöten täynnä EU-apuja.