keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Liikunta-aamupäivä

Eduskunnan liikunta-aamupäivä aloitetaan aina perinteisellä köydenvetokilpailulla hallitus-oppositio.
Oppositio voitti taas köydenveden 2-0, viime vuonna voitto tuli 2-1.

Voittajajoukkueessa oli perussuomalaisista Maria Lohela, Teuvo Hakkarainen, Osmo Kokko, Jari Lindström ja Ville Vähämäki sekä keskustasta Eeva-Maria Maijala, Paula Lehtomäki ja Ari Torniainen. Viimevuotisessa voittajajoukkueessa oli pelkkiä perussuomalaisia.

Tuli ajatus haastaa perussuomalaisten joukkueella kaikki muut puolueet ainakin erikseen ja mikeipä vaikka yhdistetylläkin joukkueella, siksi kovia vetäjiä joukostamme oli poissa: Kike Elomaa, Pirkko Mattila, Reijo Hongisto, Tom Packalen, Ismo Soukola.

Maastojuoksuun osallistui kuusi kansanedustajaa, virkailijoita sitten jo vähän enemmän. Naisista oli mukaan uskaltautuneet voittaja Eeva-Maria Maijala ja toiseksi tullut Astrid Thors. Miesten alle 60-vuotiaiden sarjan voitti Kari Uotila tyrävaivastaan huolimatta, toisena oli Ari Torniainen. Yli 60-vuotiaissa ykkönen oli Kajaanin Raimo Piirainen ja minä toisena. Urheilussa on aina selityksen paikka, olen  yhdeksän vuotta vanhempi eli ensi vuonna pääsen (jos elinpäiviä riittää) 70-vuotiaiden sarjaan ja lisäksi kipeä kantapää haittaa niin harjoittelua kuin nopeavauhtista juoksemistakin. Ensi vuonna siis kaikki visi olla toisin.

Mutta eipä silleen, hyvä se on toinen sijakin ja voisihan sen sanoa niinkin, kun Bresnev ja Kekkonen kiersivät kilpaa korttelin Kremlissä Kekkosen voittaessa, Pravda kirjoitti  - aivan totuudenmukaisesti kaiken lisäksi - Bresnevin tulleen toiseksi mutta Kekkosen jääneen toiseksi viimeiseksi.