perjantai 21. syyskuuta 2012

Puoluejohtajien tentit alkoivat

Yle ykkösen ensimmäinen puoluejohtajien vaalitentti  oli siinä mielessä sekava, että mukana olivat myös eduskunnan ulkopuolella olevat puolueet, joista jollakin on vain muutama sata kannattajaa, esim. Köyhien asialla-nimisellä puolueella lienee kannattajia vähemmän, kuin esim. minulla yksin oli kunnallisvaaleissa äänestäjiä eli 560. Miksi tällaisella näennäispuolueella on edustus television vaalikeskustelussa?

Keskustelun aluksi julkaisi Yle suorittamansa uusimman gallup-tutkimuksen tulokset ja näin saatiin uutta säpinää. Varsinkin kun Perussuomalaiset oli taas saanut lisäkannatusta 17,2 prosenttiin keskustan saatua 15,9%. Tämä on sikäli merkittävää, että tämä oli kuntavaaligallup, jossa perussuomalaiset ovat olleet huomattavastikin keskustan jäljessä, mutta nyt siis kannatuksemme on tälläkin sarallla lähenemässä eduskuntavaalilukemia, jolloin saimme 19,1% yhdenkään gallupin yltämättä lähellekään näitä lukemia.

Suuren osanottojoukon tähden eduskuntapuolueiden puheenjohtajat eivät päässeet varsinaiseen keskinäiseen keskusteluun. Eri lehdissä annettiin arvosteluja puoluejohtajista, osin varsin ristikkäisiäkin. Iltasanomissa Timo Soini sai parhaan arvolauseen 8-. Timo myös tiivisti, mistä kuntavaaleissa on kysymys: lähipalveluista, lähiruuasta, lähimmäisestä.