lauantai 1. syyskuuta 2012

Tesoman kirkolla

Tampereen Tesomalla vihkimässä ja sitten kastamassa pariskunnan toisen lapsen Miki Rafaelin, kolmivuotiaan Miiko-pojan pikkuveljen.

Me eduskunta-avustajani Jari Koskelan kanssa olemme kohta liian työn ylirasittamia, joka viikonloppu on eri kirkollisia tehtäviä, jotka eivät aina rajoitu edes kotipaikkakunnalle eikä edes kotiseudulle. Nytkin siis olin Tampereella, aiemmin kesällä Helsingissä. Huomenna sunnuntaina saan mennä entiseen kirkkoherraseurakuntaani Jurvaan pitämään saarnaa ja olemaan mukana Herättäjän-päivässä.

Toisaalta on hienoa, kun pyydetään eri tilaisuuksiin ja pappihan on aina pappi koko elämänsä ajan. Joten mielellämme teemme näitä toimituksia, vaikka todella nyt eduskunnan kesätauon loputtua tuleekin huomanneeksi, ettei sitä lomaa olekaan juuri pidetty.

Tietysti myös syksyn kunnallisvaalit ovat työllistäneet koko kesän ajan. Ehdokashankinta ei ole niitä halpoimpia tehtäviä, mutta kyllä sitten on antoisaa saada aina uusia ehdokaita. Meillähän Kankaanpäässä on uusi ennätys kolmekymmentä ehdokasta koossa edelliskertaisen neljäntoista sijalla. Kuntamenestystä olemme tekemässä oikein hartiavoimin niin täällä Kankaanpäässä kuin koko maassa. Äänestäjät ratkaisevat.

Muuten siellä Tesoman kirkolla oli mukana myös paljon satakuntalaisia, morsian on euralainen ja sulhanenkin on asunut paikkakunnalla, ja nuoripari on seurustellut 14-vuotiaista lähtien. On mieltä lämmittävää nähdä joskus myös nuoruuden ensirakkauden kestävän jopa vaikeiden murrosvuosienkin ylitse seesteisempään aikuisuusikään asti. Onnea ja siunausta sinne Tesoman maisemiin nuorelle parille ja heidän pojilleen!