maanantai 1. lokakuuta 2012

Fiilistelyä

Maakunssa olopäivät eli viikonloppu sujui vaihtelevissa merkeissä.

Lauantaina sain olla 83-vuotiaan pidetyn toimen miehen siunaustilaisuudessa. Hänestä oli kaikilla pelkkää hyvää sanottavaa. Yksi mieleenjäänyt vaihe oli, kun hän toi Paraisilta raskaassa kuormassa lautan vajotessa vähän vesilastiinkin nykyisen siunauskappelin kattotiilet 50-luvulla. Olen muuten saanut siunata samassa kappelissa myös kappelin ristin tehneen myös kankaanpääläisen ammattimiehen, joten monella on mieleenpainuneita muistoja rakkaasta ja kauniista kappelistamme.

Nakkilan Nahkiaismarkkinoilla sunnuntaina sai tavata monia tuttuja, esimerkiksi juoksukaverit Matti Vesikarin ja aiemmin Väätäis-kierroksella Vesikarin kanssa muutaman kerran viikossa Nakkilan uimahallissa käyvän Terho Nokelaisen. Sää oli aurinkoinen ja PerusSuomalaisten teltalla oli mukava meininki, ja edelliskerralla ilman ehdokkaita olleessa Nakkilassakin tulee nyt omia valtuutettuja.

Pitkästä aikaa ennen maanantaiaamun hierontaa pääsin käymään aamun vesijuoksussakin. Kirjapainossa oli valmistunut Kankaanpäänkin ulkomainos monen muun kunnan ohessa ja niistä saamme hyvää rekvisittaa vaalikahvilaammekin vielä normaalikokoa suurempinakin yhteisjulisteina.

Jari Koskela otettiin vaalikahvilassa vastaan sankarin tavoin kukin ja onnittelupuhein sekä täytekakkukahvein. Eihän niitä tohtoreita Kankaanpäässä liiemmälti ole, ei koskaan ennen ole ollut ehdokkaanakaan. Kaiken kaikkiaan taitaa paikkakunnalla asu vain kaksi muuta tohtoriksi väitellyttä eli arkkitehti Kankaanpään taidekehästä väitellyt Maija Anttila ja monitoimimies Hannu Pitkänen.

Mahtui päiviin muutakin, jopa vähän perunankaivua sateiden lomassa ja käynti Lauttakankaalla Jämijärvellä suorittamassa ainutkertaista papillista tehtävää todella kauniilla yksinäisellä paikalla sijainneessa Kuusijoen kylään kuuluvassa maaseututalossa. Illalla vielä saimme nähdä tunnin dokumenttikuvauksen Mukkalan myymäläauton reitiltä Pomarkusta ja hyvä tuttu Martti Kiilholman äiti Anna oli vaikuttavassa osassa.

Taas on sitten edessä viikko eduskunnassa vaihtelevine tehtävineen.