tiistai 30. lokakuuta 2012

Kyllä vaalitulos oli kiitettävää luokkaa - Kankaanpäässää

Arja Juvonen antoi TV-keskustelussa PerusSuomalaisten vaalitulokselle arvosanan kiitettävä 9. Aika hyvä arviointi, sillä median päinvastaisesta hehkutuksesta riippumatta olimme ainoa vaalivoittaja 7 prosenttiyksiköllä, kaikki muut puolueet menettivät kannatustaan, niin myös kaikki kolme eniten ääniä saanutta puoluetta hävisivät yli prosentin edelliskertaisesta kannatuksestaan, Jutta Urpilainen muuten johti puolueensa jo viidennen kerran tappiolliseen vaalitulokseen. Mutta niinhän on sanottu, että niin demarit kuin vaalien ykköspuolue kokoomus saivat torjuntavoiton keskustasta nyt puhumattakaan.

PerusSuomalaiset saivat 1195 valtuutettua entisen 440 tilalle, eli lisäystä 752 valtuutetun verran, kkaikki muut puolueet menettivät niin ääniä kuin valtuustopaikkojakin. Kannatusprosenttimme nousi 12,3 prosenttiin ja äänestäneitä oli yli 300 000.

Meillä Kankaanpäässä ei liioin ole valittamisen aihetta. Nousimme 26,9% kannatuksella kymmenen valtuutetun puolueeksi eli olemme suurin puolue yhdessä keskustan kanssa valtuutettujen lukumäärällä laskien. Edellämme ovat vain Kihniö ja Uurainen, jossa olemme yksin suurin puolue.
Olemme siis PerusSuomalaisten puolueen paikkakunnan suurimpana puolueena kolmannella sijalla. Valtuustopaikkojen suuruudessa kymmenellä valtuutetulla olemme yhdessä Hämeenlinnan kanssa neljänsiä, edellämme yhdentoista valtuutetun kunnat  Kouvola, Vantaa ja Kaustinen, joka prosenttuaaliseti on ykkösemme 37,3%. Toisena Kihniö 37,0%, Honkajoki viidentenä 30,1%.

Kankaanpäässä jännäämme myös Vihteljärven menestystä äänestysalueittaisessa kilvassa, koska se nousi 36,3 prosenttiin ja se voisi olla koko puolueen kolmannella sijalla, sillä Kaustinen ja Kihniö ovat yhtenä äänestysalueena, joten sieltä ei voi nousta lisää Vihteljärven voittajia ja olem ymmärtänyt parhaille äänestysalueille tulevat Brysselin kutsuja.

Vihteljärvi piti pintansa myös Kankaanpäässä niin äänestysaktiivisuudessa 76,2% että PerusSuomalaisten kannatuksessa 36,3%, suurimpia olimme molemmissa keskustan äänestysalueissa sekä yhden äänen erolla Vihteljärvellä. Hienoa työtä koko kunnallisvaalit koko puolueemme kuin myös Kankaanpään vaaliaktiivien taholta. Kiitoksen ansaitsevaa työtä.