Nyt se sitten tuli: kolmas Kreikka-paketti.
Mutta se, mitä paketti sisältää onkin sitten jo toinen juttu. Sitä ei suinkaan valtiovarainministerikään ole rohjennut avoimesti esittää. Hän puhuu vain lainan korkotulojen vähenemisestä, kun lainakorko alennettiin 1,5 prosentista 0,5 prosenttiin. Se tietää Suomelle vuosittaista 10 miljoonan tulovähennystä. Sen sijaan hän ei suostu kertomaan, että myös Euroopan Keskuspankin (EKP:n) lainojen voittoja pienennetään, joka merkitsee Suomen Pankille 100-200 miljoonan tulovähennyksiä.
Kaiken lisäksi laina-aikoja pidennettiin 15 vuodesta 30 vuoteen.
Sen sijaan hakemalla saa hakea tietoa Kreikalle luvatusta 43,7 miljardin euron lainavapautuksesta. Sen aiheuttamista kustannuksista Suomelle ministeri ei - häveliäisyyssyistäkö - mainitse mitään. Kun Suomen osuus lainosta on 1,6 % luokkaa, nousee Suomen tappio 600-800 miljoonaan. Syyttä ei Helsingin Sanomat otsakoikkaan: Valtiovarainministeri ei kerro Kreikka-sovun hintaa.
Ja syyttä ei Timo Soinikaan ole lausunut ihmetystään, että kun lainoja annetaan näin ruhtinaallisesti anteeksi, niin kukaan ei sitä kuitenkaan maksa, vaan pikemminkin kaikki hyötyvät. Miten se yksinkertaisen matematiikan mukaan on mahdollista.
Oli uutiskatsauksessa hämmästyttävää nähdä, miten edellisen hallituksen lähtiessä mukaan ensimmäiseen Kreikka-tukipakettiin johtavat sosialidemokraatit puhuivat vakaumuksen syvällä rinta-äänellä tukia vastaa. Tänään he vannovat lainojen vakuuksien nimeen, mutta mitä sekin loppujen lopuksi on, kun toisessa Kreikka-paketissa Suomen osuus on 2,3 miljardia ja vakuudet kattavat 40% eli 920 miljoonaa. No, onhan sekin parempi kuin ei mitään, mutta mitä loppupeleissä vakuudetkaan mahtavat painaa. Ensimmäisen tukipaketin Suomen osuus 1,4 miljardiahan on ilman vakuuksia.
Uskooko enää kukaan muu kuin korkeintaan Suomen hallitus Kreikan selviämiseen ilman täyttä velkojen anteeksiantamista. Maan velkaantuminen on koko ajan kasvanut tukipaketeista huolimatta lähennellen jo kaksinkertaista bruttokansantuotteeseen verrattuna. Ja säästötoimien seurauksina on syntynyt valtavia ongelmia ja kansan mielenosoitukset ovat lähes päivittäisiä.
Ja kaiken lisäksi voiis kysyä kuten Timo Soini, että tietääkö Suomen hallitus, mihin Kreikka käyttää tukipakettirahojaan: omaan laivastoonsa, kun samaniakaisesti Suomessa ei myönnetä pääomalainaa STX:n Turun telakalle suuren laivatilauksen rahoittamiseksi.