perjantai 28. joulukuuta 2012

Yhteishenkeä lujitettiin


Innokkuutta riitti valtuutettujemme ja varavaltuutettujemme neuvottelukokouksessa, puheenvuoroja ja railakkaita mielipiteitä kuitenkin hyvässä yhteishengessä (meinasin kirjoittaa toverihengessä, mutta ei me sentään tovereita olla, jotkut muut tahothan ovat vähän niin kuin omineet toveri-nimityksen).

Käytiin läpi myös alustavat nimilistat niistä luottamuspaikoista, jotka ovat tiedossamme. Yli kunallisista kuten PoSa:sta ja Vatajankoksen Sähkön kuntainliiton paikoista pitää sopia laajemmissa kaikkia puolueita ja liittymään kuuluvien kuntien edustajia kuunnellen. Maakuntatasolta on kuultu sen verran, että Pohjois-Satakunnan perussuomalaisille tulee kolme paikkaa maakuntavaltuustoon, miespaikat Honkajoelle ja Kankaanpäähän ja naispaikka Siikaisiin. Muita maakuntapaikkoja ei vielä ole jaettu paikkakuntakohtaisesti.

Tapio Laurila oli tehnyt hyvää työtä ensin kysyttyään ehdokkailtamme heille mieluisimmista paikoistaan ja  sovittelemalla toivomukset parhaan mahdollisuuden mukaan ja saamalla sijoitettua kaikki 36 ehdokastamme joko varsinaisille tai varapaikoille. Ja myös vihreille löytyi aika monta edustajan paikkaa, ei oikein kehtaa lukumäärää sanoakaan. Kaiken kaikkiaan paikkoja löytyy tällä tietämällä 89, siis jokaiselle jotakin ja parin eksperttiä ehdokaslistojen ulkopuoleltakin.

Näin mennään taas palan matkaa etiäpäin ja annetaan vuoden vaihtua kaikessa rauhassa. Uutena vuotena onkin sitten taas uudet kujeet ja uudet tuulet. Toivotaan neuvotteluidenkin osalta vähän enemmän lauhoja lounatuulia, yhteisellähän asialla kuitenkin kaikki olemme puolueista riippumatta.