perjantai 17. toukokuuta 2013

Perjantaipäivää eduskunnassa

Eduskuntaryhmässä luennoinut Sitran johto kertoi ajankohtaisista asioista, kuten terveydenhoidon rahoituksesta, kestävästä taloudesta ja ekologisesta kestävyydestä. Eduskunnassa oli myös puutarhapäivä ja kotimaisten vihannesten näytteilleasettelu. Kotiin viemisiksi vaimolle kukkavihko, kunhan vaan kukat ovat eläviä vielä Kankaanpäässä asti iltamyöhään.

Täysistunnossa äänestetään taas kerran hallituksen luottamuksesta valtioneuvoston keskiviikkoisen tiedonannon pohjalta Kreikan, Irlannin ja Portugalin laina-aikojen pidentämiseksi. Hallitus saanee taas luottamuksen, vaikka demarit ovat tänään vaihtaneet kaksi ministeriä. Varsinkin Jukka Gustafssonin vaihto on ikävä juttu, vaikka hän onkin joutunut tekemään budjettiraamien puitteissa ikäviä koulutuspaikkavähenyksiä ilman omaa syytään.
Hallitus istunnossa luottamuksen äänin 100-70, poissa 29. Yksi meikäläinen jäi epähuomiossa poissaolijoihin, kun ei huomannut ajoissa painaa punaista nappia.
Istunnon jälkeen puhemies oli kutsunut Åressa voitollisesti kilpailleen eduskunnan hiihtojoukkueen edustustilaan kahvihetkeen, jossa meillä oli Sveriges riksdagens iddrotsklubbens medaljen riippumassa kaulallamme sinikeltaisen nauhan varassa, kuten ainakin suuremmillakin urheilusankareilla.
Illalla kotiin päästyä ja perunat istutettuani laitoin rehdin kiitoksen Gustafssonin facebookiin, koska hän lähti nopeasti istunnon alettua salista, enkä tavoittanut häntä siellä. Jukka oli todella mies paikallaan huolimatta vaikeasta pestistään supistettujen määrärahojen jakajana koululaitoksellemme.