torstai 12. joulukuuta 2013

Aamuyöllä kello 2

Välistä tuntuu, että eduskunnan loppukiri ennen joulunana alkavaa taukoa ei välttämättä ole kovin inhimillistä, mutta kuitenkin välttämätöntä. Viime yönäkin sain johtaa puhetta istunnon päättymiseen kello 2.12 asti. Edellisyönä istunto loppui kello 0.15.

Eilisen täysistunnon ajasta vei kahdeksan ja puoli tuntia hallituksen antaman tiedonannon käsittely rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanosta. Hallitus joutui jättämään tämän tiedoksiannon eduskunnalle, koska perussuomalaiset ilmoittivat tekevänsä ohjelmasta välikysymyksen. Nyt sitä ei tarvita, koska tiedonannon pohjalta voidaan äänestää hallituksen luottamuksesta, jonka molemmat oppositiopuolueet ovat asettaneet kyseenalaiseksi. Äänestys on perjantaina!

Näiden kahden loppuviikon istunnoissa on sovittu puheenvuorojen enimmäispituudeksi viisi minuuttia. Kuitenkin viime yönäkin kello yhden maissa yksi edustaja esitelleessään - tosin tärkeää asiaa - pääomaveroalennuksen ja osinkoverouudistuksen sisältämää verolakiuudistusta, käytti aikaa varttitunnin koetellen paikkalla olleiden kymmenkunnan kansanedustajan kärsivällisyyttä ja jatkaen vielä kolmella vastauspuheenvuorolla. Kyllä kannattaisi harkita käyttäytymistään!

Vastausta facebook-kirjoitteluun: Meillä onkin yleissääntö, että istunnot lopetetaan kello 22 mennessä. Nämä kaksi viimeistä viikkoa ennen joulua, jolloin asiat sitten ruuhkautuvat ja ensi eli viimeinen viikko on omistettu budjettikäsittelylle vuoronperään kaikkien ministerien hallinnonaloineen, on sitten tämä poikkeus, jolloin istunnon takarajaa ei ole. Niinpä viime yön unet jäi neljään tuntiin, aamulla meillä oli täällä jo hyvin talon väkeä koonneet juhlalliset joululaulujen laulamiset oheisohjelmineen, mm. rovastien Rundgrenin ja meikämannen puheenvuorot.























Ei kommentteja: