torstai 17. huhtikuuta 2014

Makkarasoppaa

Hyvän kollegani, kansanedustaja Jari Myllykosken kanssa tarjosimme edellisen vuoden tapaan kiirastorstaina soppaa Kankaanpään torilla. Samalla toimme esille nuoria meppiehdokkaitamme. Perussuomalaisilta on Satakunnasta ehdokkaana Laura Huhtasaari ja vasemmistoliitolta Erno Välimäki. Molemmat olivat tietysti paikalla. Makkarasoppaa kehuttiin, ilma suosi ja tunnelma oli korkealla. Koko kenttäkeittiöllinen soppaa kului tunnissa.

Porinaa riitti vielä sopan loppumisenkin jälkeen, Helena ja Reijo Ojennus järjestivät mehutarjoilua ja monenlaista materiaalia oli tarjolla. Tulitikkuaskini menivät kuin kuumille kiville: näitä sinnikkään papin "rötösherrat kiinni" -etiketeillä varustettuja askeja riittä yhä vaan.

Päällimäisenä keskustelunaiheena oli tietysti juuri nyt ajankohtainen Kankaanpää-Lavia -liitossopimus. Kankaanpään kunnanhallitus oli juuri sopivasti päättänyt perussuomalaisten ja demarien äänin, ettei sopimus anna aihetta jatkokäsittelyyn eli hyvksymiseen, koska siinä ei sanallakaan puututa kuntien virkojen yhteensovittamiseen eikä muutenkaan puhuta mitään talousasioista, jotka nimenomaan pitäisi samassa yhteydessä ratkoa. Molemmat kunnathan tekevät jatkuvasti alijäämäisiä tuloksia, ja kuntaliitoksen myötä astuisi voimaan viiden vuoden irtisanomissuoja.

Kankaanpäässä on vielä tulossa perussuomalaisten monta meppivierailua ennen toukokuun 25:nnen päivän EU-vaaleja, huippuvieraana itse Timo Soini, vaikkei hän itse olekaan ehdokkaana. Nähdään ja kuullaan siis paljon EU-kriittisiä puheenvuoroja 11-kohtaisen EU-vaaliohjelmamme mukaisesti.

Ei kommentteja: