torstai 4. syyskuuta 2014

Hieno juttu

Hieno juttu. Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle ensimmäisenä saapuneen 100-vuotiaan kankaanpääläisen sotaveteraanin Vihtori Siivon ajama sodan päättymispäivän liputus toteutuu tänään sisäministeriön antaman suosituksen mukaisesti, kun ainakaan vielä ei tätä päivää ole saatu pysyväksi yleiseksi liputuspäiväksi.




Ihmettelinkin aamuvarhaisella eduskuntaan tullessani, että miten Suomen lippuja näkyi siellä ja täällä, myöskin täällä eduskuntatalolla. Uutisten päätteeksi sitten ilmoitettiin tästä liputussuosituksesta. Hienoa kerta kaikkiaan. Nyt jo 101-vuotiaan veteraanin toive on täyttynyt ja hän itse saa todeta sen toteutuneen.


Kankaanpäässä Niinisalon sotilaskodissa järjestetään taas tänään niin kuin jo parina edellisvuotenakin konsertti sodan päättymisen muistoksi Vihtori Siivon aloitteesta. Edelliskerroilla musiikista on vastannut Satakunnan sotilassoittokunta, nyt vastuu on muilla, koska puolustusvoimat ovat lopettaneet kahdeksan soittokuntaa, jota edelleenkään en voi ymmärtää enkä hyväksyä!

Ei kommentteja: