maanantai 1. syyskuuta 2014

Juppiteri vai härkä

Eduskunnan syyskausi alkaa huomenna heti päämisterin tiedonannolla Ukrainan tilanteesta. Koko syyskaudesta ja muutenkin koko loppukaudesta ensi vuoden maaliskuuhun tulee työntäyteinen, koska hallituksen esitykset ovat viivästyneet ja nyt viime tipassa tulee sitten satoja esityksiä, joista varmaan monet jäävät raukeamaan tämän eduskunnan käsittelemättä. Suuret asiathan ovat myös kesken, SoTe-uudistus ja kuntauudistus.


Puhemies Heinäluoma tänään kertoi TV:ssä edessä olevasta kaudesta. Heti kärkeen tulee myös ratkaistavaksi eron myöntäminen Lasse Männistölle, jos eroanomus tulee, kun hänet on valittu ministeri Rädyn sijaiseksi Helsingin kaupunginjohtajistoon. Selvää lakipykälää eikä myöskään ennakkotapausta ei ole. Männistöllä on vasta kolmen vuoden eduskuntakausi takanaan eikä sijaiseksi lähteminenkään tunnu mielekkäältä. Koko vääntö lähtee siitä, että ministeri Räty nousisi Männistön varamiehenä kansanedustajaksi. Männistön valintakin meni ilman mitään julkista hakumenettelyä. Onko niin, että se, mikä sopii Juppiterille ei sovi härälle?


Viimeinen vapaapäivä kului hieronnassa, ruohon leikkuussa ja mukaan mahtui toimituskeskustelukin lauantaisen siunauksen merkeissä. Vainaja oli vielä nuori kuolemaan, vain 63-vuotias raskaan työpäivän suorittanut.

Ei kommentteja: