perjantai 27. helmikuuta 2015

MItaliputki aukeni MM-hiihdoissa, valoa myös gallupeissa

Suomen MM-kisat Falunissa on pelastettu, kun naiskvartetti siivitti Suomen sinivalkoiset värit mitaleille, tosin vain pronssille, mutta kuitenkin. Kiitos siis Anna-Kaisa Saariselle, Riitta-Liisa Roposelle, Kerttu Niskaselle ja Krista Pärmäkoskelle. Tänään miesten viestissä, lauantaina naisten 30 km ja sunnuntaina miesten 50 km hiihdoissa mitaliputki toivottavasti saisi lisäystä.


Puoluegallupeissa, tällä kertaa Ylen teettämässä, oli toivottuja suunnanmuutoksia. Suurin kannatuksen lisäys tuli Perussuomalaisille 0,6%, sijoitus tosin 15,4 prosentilla vielä neljäs, mutta kannatustaan tiputtaneet Kokoomus 16,2% ja demarit 16,8% ovat virhemarginaalin sisällä ja mikä tärkeintä, johdossa olevan jatkuvassa nousukiidossa olleen keskustan kannatus kääntyi ensi kerran laskuun ja peräti yli prosenttiyksiköllä. Ja mikä vielä tärkeämpää, kantaansa ilmoittamatta jättäneiden määrä oli ennätyssuuri eli yli 40 prosenttia. Siellä on niitä potentiaalisia äänestäjiä.


Ja eiköhän meidän tämän hetken näkyvimmät aseet lähtien ainoana pakkoruotsin vastustajana kansalaisaloitteen mukaisesti pure entistäkin enemmän myös jatkossa. Ja onhan edelleen ratkaisematta Kreikan lainojen takaisinmaksu, maahanmuuttajien terroritekojen välttäminen, ja köyhimpien auttaminen. Tarvitaan työtä, työtä ja työtä ja siksi myös yrittäjiä ja kilpailukykyä.

Ei kommentteja: