keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Perussuomalaisten päivä

Oli aika huljakkaa olla tänään perussuomalainen. Lehterin ulkomaisten vieraiden aitiossa istui kymmeniä perussuomalaisten EU-ryhmän vieraita mukana Jussi Halla-aho ja Sampo Terho kuuntelemassa Timo Soinin välikysymyspuheenvuoroa. Kaiken kaikkiaan 3 tunnin ajan televisioitu keskustelu kesti yli 6,5 tuntia, josta johdin viimeiset puolitoistatuntia ja sinä aikana oli peräti 14 peräkkäisen perussuomalaisen puhujan suora.


Kaiken lisäksi kolmasosa käytetyistä puheenvuorosta eli viisikymmentä sadasta viidestäkymmenestä oli Perussuomalaisten pitämiä puheenvuoroja päivän tiukassa välikysymyskeskustelussa eurokriisin hoidosta ja Kreikan tilanteesta. Kyseessä oli jo viides välikysymyksemme EU:n kriisimaiden saamista tukipaketeista. Aina olemme voineet sanoa olleemme ainoana puolueena johdonmukaisesti koko ajan alusta vuodesta 2011 lähtien kriisimaiden rahoittamista vastaan.


Kreikan kriisin alkaessa Suomen vastuut Kreikasta olivat NOLLA EUROA. Nyt valtiovarainministeriön oman ilmoituksen mukaan Kreikka-vastuita on seitsemän miljardia.


Koska Kreikka ei yli 300 miljardin velkataakkansa alla tule mitenkään selviämään, ei perussuomalaisten mielestä ei ole muuta ratkaisua kuin euroeliitin ja Kreikan on vedettävä johtopäätökset ja käynnistettävä neuvottelut Kreikan irtautumisesta rahaliitosta. Vain näin Kreikka saa elvytettyä kilpailukykynsä oman valuutan kautta kansallisin keinoin. Tämän Timo Soini sanoi heti Kreikan kriisin syntyvaiheessa. Näin olemme siis olleet koko ajan oikeassa.


Valtiovarainministeri Antti Rinne oikein tarjosi Timo Soinille Jutta Urpilaisen neuvottelemaa yli 900 miljoonan vakuuspaperia, mutta Timo vastasi kylmän rauhallisesti, että se on pelkästään pankkien kanssa neuvoteltu tuottojenvaihtosopimus, jota ei ole sovittu Kreikan valtion kanssa. Sen laatimiskustannukset ovat olleet 700.000 euroa ja Suomen osuus 1,442 miljardia oli maksettava heti, kun muut maa saivat maksaa osuutensa vähitellen. Korkotappiommekin vuosittain ovat 21 miljoonaa.


Tälllainen sopimushan ei kelvannut millekään muulle maalle. Ja mitä tulee tähän sopimukseen tilanteessa, jossa Kreikan lainoja annettaisiin anteeksi, laina-aikoja pidennettäisiin tai korkoja alennettaisiin, ei laadittu tuottojenvaihtosopimus takaisi mitään Suomelle. SOPIMUKSESTA EI SIIS OLE MITÄÄN HYÖTYÄ, vaikka demarit jatkuvasti toistelevat sitä kuin mitäkin mantraa.


Tukipolitiikan käsikirjoitus on aina mennyt vikaan: ensin annettiin suoraa lainaa -  ei toiminut.
Sitten tuli ERVV (väliaikainen vakausväline) - väliaikaista kaikki on vain. Sen jälkeen EVM (Euroopan vakausmekanismi) - ei riittänyt. Ja nyt mennään setelirahoitukseen . EKP painaa 1 000 miljardia uutta rahaa. Mitä tehdään, jos tämäkään ei riitä?


Syystä esitimme hallituksen toimien johdosta epäluottamuslauseen, joita kaikkiaan tuli viisi ja niistä äänestetään perjantaina.

Ei kommentteja: